Na očkování do kostela. Vídeň od srpna spustí očkování v Katedrále sv. Štěpána

Vídeň od srpna rozšíří svá očkovací místa o další netradiční prostor. Vedle očkovací lodě, která obráží pláže u Starého Dunaje, bude od srpna možné získat očkování i v Katedrále sv. Štěpána. Centrální poloha kostela má podle vídeňské radnice cílit hlavně na kolemjdoucí chodce. Naočkovat stihne dvacet lidí za hodinu.

Očkování ve Vídni

Od srpna se zájemci o očkování proti koronaviru mohou nechat očkovat v dalším netradičním místě. Nové očkovací místo totiž vznikne přímo v Katedrále sv. Štěpána ve Vídni, v kapli sv. Barbory, nacházející se v severní věži. Předchozí rezervace nebude podle vídeňské radnice nutná.

 

Podobně jako u jiných očkovacích míst ve Vídni, bude pro zájemce k dispozici očkovací látka od společnosti Johnson & Johnson. Ta bude podána dospělým starším 18 let. Mladistvým mezi 12. a 17. rokem bude podána první dávka vakcíny od Pfizer/BionTech. Podle propočtů města by za hodinu mohlo být naočkováno až dvacet lidí.

 

Právě očkovací místa, kde není nutná předchozí rezervace, se podle vídeňské radnice těší oblibě. Podle vyjádření vídeňského radního pro zdraví Petera Hackera se právě díky nim nechali očkovat i ti, kteří o očkování dříve neuvažovali.

 

Foto: WienTourismus/Gregor Hofbauer