Kutná Hora zpívá koledy – přijměte pozvání na procházku městem

Několik posledních let se v Kutné Hoře zpívaly koledy na Palackého náměstí pod rozsvíceným vánočním stromečkem v rámci akce „Česko zpívá koledy s Deníkem“. Letos je situace jiná, proto Vás zveme k procházce osvětlenou Kutnou Horou. Připravili jsme pro Vás 7 stanovišť, kde si můžete zazpívat koledu společně s našimi kutnohorskými zpěváky – kdykoliv od večera 9. prosince do 5. ledna 2021. Více informací k projektu najdete na Facebooku (událost „Kutná Hora zpívá koledy“) nebo třeba na prvním ze sedmi stanovišť – na Palackého náměstí pod vánočním stromem. S sebou budete potřebovat jen telefon s čtečkou QR kódů a tužku a papír pro zaznamenávání odpovědí.

Kutná Hora zpívá koledy

Zrealizovat tuto akci od prvotního nápadu do odstartování zpěvu trvalo necelých 14 dní a povedlo se to v tak krátkém čase jen díky nadšení a podpoře spousty lidí. V prvé řadě děkujeme Jitce Řeháčkové, Lucii Römer a Lence Najjar, že jsme se mohli inspirovat akcí „Zpíváme dětem“, a také Lence Choutkové za inspiraci adventní orientační hrou „Putování do Betléma přes Kutnou Horu“, kterou jsme si moc užili v loňském roce.

Kutná Hora zpívá koledy

Nesmírné díky patří všem zpěvákům jednotlivých koled a zároveň autorům video nahrávek, kteří nás v tak šibeničním termínu neodmítli a šli do toho. Děkujeme Hudební škole Yamaha, Michalu Smrkovskému a Janě Štolbové z kolektivu DDM, Michalu Karbanovi s Check Accordion Trio (nahrávka přišla až z dánského Odense), Kamile a Emě Nedvědovým z USPS Tyl, Beátě Peterkové a Janu Drahotovi ze ZUŠ Kutná Hora a konečně také Mateřské škole Pohádka. Na tu zbyla nejdelší koleda, a ačkoliv na její nácvik měly paní učitelky s dětmi nejméně času ze všech zpěváků, nevzdaly to a patří jim veliký dík a obdiv.

Vánoční strom na Palackého nám.

A protože je to opravdu taková sousedská akce a nám se moc líbí materiál kutnohorského patriota Sørena Christensena, který nás na FB stránkách Máme rádi Kutnou Horu zcela pravidelně obohacuje o současné, ale i historické fotky spojené s Kutnou Horou a jejím okolím, neváhali jsme a na jeden ze stromů s koledami jsme umístili i takové nostalgické překvapení z jeho archivu. Děkujeme, Søren Christensen!

Všichni naši zpěváci a budoucí výherci soutěže si zaslouží krásné a kvalitní odměny. My bychom zároveň rádi nákupem odměn podpořili místní výrobce a obchodníky ve městě. Naše díky patří Muzeu čokolády a čokoládovně Kutná Hora, obchodu (nejen) s oříšky Al Andalous Boutique, Vinným Sklepům Kutná Hora s.r.o., a firmě Medical Furniture PZ, s.r.o. společně s Lenkou Choutkovou za krásné Pexeso Betlém pro Kutnou Horu. Děkujeme, že nás podpořili a můžeme tak společně obdarovávat. Vždyť jsou přeci Vánoce!

Vydejte na procházku a děkujeme vám, že budete dodržovat veškerá aktuálně platná opatření. Zároveň vás prosíme o vaše připomínky či případné informace, pokud byste někde narazili na poškozené materiály na stanovištích. Ještě jednou děkujeme a přejeme krásný adventní čas!

Vánoční trhy na Palackého nám.

 

Více informací naleznete ZDE