Hodonínská zoo má opět vzácná mláďata lvů jihoafrických

Je to jen pár týdnů, co hodonínskou zoo opustila první odchovaná mláďata vzácných bílých lvů a zahrada už má nová, čerstvě narozená. Z toho důvodu je aktuálně uzavřena hala šelmince. Čtyřčata (tři samečci a jedna samička) se narodila 19. srpna.

 

V průběhu tohoto týdne již pavilon bude zpřístupněn veřejnosti, sklo ubikace ale i nadále zůstane zatřeno barvou, aby zvířata nebyla rušena a postupně si zvykala na okolní vjemy. Nátěr bude odstraněn během několika dalších týdnů. „V současné době je zvýšená opatrnost na místě, jelikož mláďata jsou lehce zranitelná a mohou podlehnout různým onemocněním. Snažíme se matku zbytečně nestresovat a mláďata bezdůvodně neodebírat, protože i psychika sehrává důležitou roli v úspěšném odchovu,“ upřesňuje ředitel zoo Martin Krug. „Z tohoto důvodu nabádáme a prosíme návštěvníky, aby tuto skutečnost brali v úvahu a chovali se v hale šelmince ohleduplně, abychom se po několika týdnech mohli všichni společně těšit ze zdravých mláďat,“ uzavírá Krug.

Vzácné lvy jihoafrické (Panthera leo krugeri) smetanově bílé barvy chová hodonínská zoo od roku 2013. Důvodem jejich smetanově bílé barvy je tzv. leucizmus, což je porucha pigmentace, která způsobuje světlou barvu kůže i srsti.

Zdroj: slovacko.cz