Cyklobusy Arriva jezdí i po prázdninách, ještě v září vozíme kola na řadu míst

Letní prázdnin skončily, dovolených už je také méně, přesto naše nejpopulárnější cyklobusy nezahálí ani v září a dovezou vás na vzdálenější místa, abyste si vychutnali cyklotoulky i v barvách pozdního léta a nastupujícího podzimu, kdy je počasí přeci jen příjemnější a není takové horko.

Cyklobusy Arriva jezdí i po prázdninách

Jezdit už budou sice jen o víkendech, i tak vás ale dovezou do Brd, do Hostýnských vrchů, na Bumbálku nebo i po Šumavě a na Drahanskou vrchovinu. Dobrou zprávou je, že náš cyklobus na 1 042 metrů vysoký Čerchov u Domažlic, který je od letošní sezony označen jako linka IDPK 651 jezdí nejen celé září, ale opět až do konce října.

Do neděle 1. října jezdí letos cyklobusy spojující Prostějov a Drahanskou vrchovinu i linka mezi Zlínem a Bystřicí pod Hostýnem. Nezahálí ani oblíbený a vytížený cyklobusy z Přerova přes Valašské Meziříčí a Rožnov pod Radhoštěm na československou státní hranici do Bílé, Bumbálky.

V provozu zůstávají i dvě mezinárodní linky

V provozu zůstávají také dvě naše mezinárodní linky, které vozí turisty pod označením 982 z Klatov přes Nýrsko na Lam, Drachselsried a Bodenmais nebo zmíněný cyklobus 651 na Čerchov, který přes naše území propojuje Waldmünchen a Furth im Wald. Cyklobus 983 z Železné Rudy k lanovce na Velký Javor provoz ukončil 3. září a je jednou z mála výjimek, pro který v Plzeňském kraji skončila sezóna s novým školním rokem.

Provoz cyklobusů v Plzeňském kraji

V Plzeňském kraji ale zůstává v provozu drtivá většina cyklobusů a o víkendech se můžete i s kolem dovézt pomocí linky 251 až do lesů za Tachov na Starou Knížecí Huť. Jezdí také 322 z Plzně na Manětín a Nečtiny, v provozu jsou i linky ke státní hranici na Bučinu, Modravu, Kvildu, Přimdu nebo v okolí Sušice a Kašperských Hor.

Vyhledejte si cyklospojení, nebo se podívejte na rozcestník s rekreačními linkami.

Kolo je možné přepravit na určeném místě do vyčerpání kapacity také našimi vlaky. I v podzimní sezoně posilujeme například rychlíky Praha – Tanvald o další vozy, které převezou větší počet kol. Poznáte je podle velkého bílého symbolu kola na boku vlaku u nástupních dveří. Pokud vyrážíte na cesty jako větší skupina, prosím, dejte nám vědět dostatečně předem a zavolejte naše zákaznické centrum 725 100 725 nebo vyplňte skupinovou rezervaci.

 

Zdroj: Arriva