Borůvkovým expresem na borůvkové hody

Tradiční Borůvkové hody se budou konat o víkendu 17. a 18. srpna 2019 v Malé Morávce.17.8.2019 bude vypraven Borůvkový expres.

Borůvkové hody

K dostání budou borůvky na všechny způsoby, místní restaurace a hotely pro vás budou mít připraveny různé borůvkové delikatesy, počínaje borůvkovými knedlíky obřích rozměrů, přes borůvkové pivo a borůvkové trubičky až po jelení řízek na borůvkách a mnohé další.

V Malé Morávce bude centrum borůvkového dění, v obecním parku, se bude odehrávat doprovodný program, vyhrávat bude po celý víkend živá hudba, budou probíhat soutěže v pojídání borůvkových knedlíků, ochutnávky borůvkových výrobků.

 



Borůvkový expres

Při příležitosti konání borůvkových hodů bude v sobotu 17. srpna 2019 vypravovat zvláštní přímý vlak, Borůvkový expres, který pojede z Ostravy, přes Opavu, Krnov a Bruntál a dále po nejstrmější neozubnicové trati u nás až do Malé Morávky.

Po osmé hodině ranní se vydá z Ostravy do Jeseníků, a zpět do Ostravy se vrátí po dvacáté hodině večerní.

V sobotu bude přidáno na tuto romantickou a technicky zajímavou Jesenickou lokálku, která je nejstrmější tratí u nás, i několik posilových vlaků

Střídat se na nich bude historická vlaková souprava z padesátých let dvacátého století s modernějšími motorovými vozy.

Online předprodej jízdenek na sobotní spěšný vlak z Ostravy do Malé Morávky na webové adrese https://slezskyzeleznicnispolek.cz/udalosti/boruvkovy-expres/

a prodej jízdenek mezi Bruntálem a Malou Morávkou bude probíhat ve vlaku u průvodčích.

Historický vláček bude v provozu i v neděli 18. srpna, kdy bude jezdit podle pravidelného jízdního řádu, vždy 5x denně mezi Bruntálem a Malou Morávkou v každém směru a zajistí tak přímé přípoje na vlaky od Ostravy a Olomouce.

Více informací naleznete ZDE

Plakát