Šampion F1 získal napínavý pohled na přípravu Amerického poháru.

Dvojnásobný mistr světa Max Verstappen, proslulý svou zdatností na závodním okruhu, udělal tento víkend zajížďku na cestě na Velkou cenu Španělska s napínavou otočkou ze země na moře, aby se připojil k Alinghi Red Bull Racing v přípravě na 37. ročník Amerického poháru.

  • Verstappen navštívil operační centrum Alinghi Red Bull Racing v Barceloně na exkluzivní turné, které nabídlo pohled do zákulisí předzávodního plánování švýcarského vyzyvatele pro 37. ročník Amerického poháru, který se bude konat příští rok v Barceloně.
  • Návštěva přichází těsně před Velkou cenou Španělska, kde se Verstappen snaží zpečetit působivé sedmé vítězství v řadě pro svůj tým v šampionátu 2023.
  • Lodě Amerického poháru, popisované jako námořní ekvivalent Formule 1, využívají špičkovou aerodynamiku a materiálové technologie, které jsou paralelou s působivým Oracle Red Bull Racing RB19, Verstappenovým vítězným vozem.
  • Tyto pokročilé jachty klouzají po vodní hladině a využívají k pohonu křídla, což dává pocit, že létají po vlnách rychlostí blesku.
  • Verstappen měl na programu hluboký ponor do spletitosti operací Alinghi Red Bull Racing. Jeho itinerář zahrnoval poutavou prohlídku barcelonského ústředí, setkání s designérským týmem a členy posádky a poučnou lekci na simulátoru švýcarské jednotky, kterou vedl kapitán Arnaud Psarofaghis.
  • Kromě svého digitálního průzkumu závodů Amerického poháru měl Verstappen jedinečnou příležitost svézt se na palubě týmové Chase Boat, dosahující rychlosti až 100 km/h na vlnách Středozemního moře, což poskytlo autentickou chuť závodů Amerického poháru.

Max Verstappen:

„Měl jsem skvělý den s Alinghi Red Bull Racing a kapitánem Arnaudem Psarofaghisem. Vzali mě  loď, abych zblízka viděl, co tým dělá, a líbilo se mi to. Bylo skvělé to slyšet. ostřehy týmu a technickou stránku. Vždy je pro mě příjemné porozumět tomu trochu víc. F1 i plachtění jsou o komunikaci a týmové práci. Když jsem v autě, komunikuji s tolika lidmi, aby vše fungovalo závodní víkend a stejné je to i tady s týmem osmi závodníků. Vše je o komunikaci a společné práci, abychom dosáhli co nejlepšího výsledku. Navíc o víkendu může pršet, a protože už jsem byl na vodě, tak možná mi pomůže!“

Pro kapitána Alinghi Red Bull Racing Arnauda Psarofaghise byla tato příležitost cennou šancí získat poznatky od Verstappena, zkušeného šampiona, který chápe náročnou integraci preciznosti, přípravy a dokonalého spojení technologie a oddanosti ve sportu s vysokými sázkami.

 

Max Verstappen z Nizozemska a Arnaud Psarofaghis ze Švýcarska 1. června 2023 na Alinghi Red Bull Racing, Challengeru pro 37. Americký pohár, ve španělské Barceloně.

Arnaud Psarofaghis dodal:

„Bylo úžasné mít příležitost vyměňovat si invormace s někým, kdo je na vrcholu své hry, jako je Max. Z jeho přístupu k špičkovým technologiím a závodění pod tlakem se musíme hodně naučit. F1 a naše loď, Max je sám ve svém autě a musí se na závodní dráze rychle rozhodovat. Na naší lodi je nás osm lidí v kokpitu a musíme spolu komunikovat a být dokonale sehraní, abychom předvedli výkon.“

Při přípravě na Americký pohár 2024 je švýcarský tým podporován společností Red Bull Advanced Technologies, která do týmu přináší své odborné znalosti inspirované F1 v oblasti aerodynamiky, kompozitních materiálů, softwaru a simulací.

Spolu s Maxem Verstappenem navštívil základnu švýcarského Challengeru v Barceloně Adrian Newey, vážený konstruktér F1 a technický ředitel Oracle Red Bull Racing a Red Bull Advanced Technologies, aby viděl pokroky týmu na lodi AC75.

Adrian Newey vysvětlil:

„Dnes to byl skvělý zážitek. Mezi F1 a tím, co se děje v Alinghi Red Bull Racing, existuje taková paralela, protože všechny systémy jsou v podstatě podobné našemu světu; aerodynamika, hydrodynamika a lehké kompozity. Je to synergie člověka a stroje. Máme se tedy od čeho učit, což ukazuje, že partnerství mezi nimi určitě přináší ovoce. Naši kluci s nimi rádi pracují a myslím, že Alinghi Red Bull Racing považuje náš příspěvek za užitečný. Rád jsem viděl, jak to dnes žilo, a těším se na další spolupráci při přípravě na 37. americký pohár.“

Adrian Newey z Velké Británie a Marcelino Botin ze Španělska

Alinghi Red Bull Racing a Red Bull Advanced Technologies mají velký zájem pokračovat ve zkoumání inženýrských synergií mezi F1 a technologiemi plachtění. Společnou vizí pro týmy je využít sílu a rychlost F1 a vytvořit dokonalý plachetní stroj v kampani za získání nejstarší trofeje v mezinárodním sportu na 37. ročníku Amerického poháru.

 

Zdroj: Red Bull Content Pool