Koncerty, festivaly, grilování i program pro děti: to je léto na Výstavišti

Léto na Výstavišti Praha je v plném proudu. „Letní program jsme se snažili postavit tak, aby si u nás každý našel to své. Ve spolupráci s Lucerna Music Barem u nás vzniklo letní festivalové městečko s chill out zónou, kde se konají koncerty po celé léto. Milovníci taneční hudby si během The SUN festivalu užijí pravidelné sobotní summer parties na střeše Křižíkových pavilonů, alternativnější program zase nabízí Gauč ve Stromovce,“ zve Tomáš Hübl, předseda představenstva Výstaviště Praha.

Výstaviště má připravenou i celou řadu programů pro mladé návštěvníky. „Děti se mohou těšit na příměstské sportovní tábory i na nové atraktivní akce. Za zmínku určitě stojí workshopy se studiem Cirk La Putyka nebo nové parkourové workshopy,“ dodává Hübl.

Sportovně zaměřené děti ocení parkourové akce, které se konají 18. července a 18. srpna. O poslední prázdninové sobotě 29. srpna se navíc uskuteční veřejně přístupná „parkour exhibice“, na které se představí profesionální parkourista Tomáš Zonyga a Parkour klub Ládví.

Všichni milovníci cirkusu mezi 5 a 15 lety mohou zažít cirkusové umění na vlastní kůži, 25. července a pak 8. a 22. srpna si mohou vyzkoušet skoky na trampolínách, zkusit si akrobacii nebo balancování anebo se naučit perfektní stojky. Vše pod vedením profesionálů z Cirku La Putyka.

La Putyka na Bruselské cestě na Výstavišti odehraje i dvě novocirkusová představení Kaleidoscoop, a to 11. a 12. srpna.

Po celé léto také probíhají příměstské tábory se sportovním zaměřením, kde si děti mohou vyzkoušet celou řadu sportů a najít si pro sebe ten pravý. V areálu Výstaviště je v provozu také Zábavné městečko s kolotoči, houpačkami a dalšími atrakcemi, kde se pobaví děti i dospělí.

Každý týden navíc na Facebookovém profilu Výstaviště probíhá řada soutěží o vstupenky na koncerty a akce nebo grilování s přáteli.

„Kromě programů zůstává Výstaviště otevřené i pro návštěvníky, kteří si chtějí přijít zasportovat, projít se s kočárkem, dát si letní drink nebo si ve stínu stromů jen tak odpočinout od letního horka. V provozu bude po celý červenec bazén, boulder stěna i další prostor pro sportovní aktivity. Za pěkného počasí si u nás můžete udělat i grilovačku na našich veřejných grilech nebo si objednat piknikový koš a užít si odpoledne s přáteli nebo s rodinou,“ uzavírá Hübl.

Vstupenky na akce i workshopy je možné rezervovat prostřednictvím www.vystavistepraha.eu, tamtéž jsou k rezervaci také veřejné grily. Počet míst je omezen.