Zabijáci v zahradníkových službách – Biologické centrum AV ČR pořádá kurzy

Jak ve své zahrádce ochránit rostliny ekologicky bez chemických postřiků a zbavit se škůdců pomocí jejich přirozených nepřátel – to je náplň letních kurzů, které pořádá Biologické centrum Akademie věd ČR v Českých Budějovicích. Kromě základní teorie o biologické ochraně rostlin čeká účastníky kurzu i laboratorní práce, při níž se naučí vyrobit si vlastní biopreparáty v domácích podmínkách.   

Kurzy Biologického centra AV ČR

Biologické centrum AV ČR pořádalo tuto letní školu už loni a zaznamenalo velký zájem veřejnosti. Letos nabídne dva jednodenní kurzy: Zabijáci v zahradníkových službách a Rostlinolékařské minimum. Zatímco v prvním kurzu se účastníci seznámí s biologickou ochranou rostlin, na druhém kurzu se naučí rozpoznávat běžně se vyskytující choroby a škůdce rostlin stejně jako častá fyziologická poškození. Zájemci si mohou přivést k určení i své napadené rostliny, odchycené škůdce nebo jejich fotografie.

Kurzy se konají v Biologickém centru AV ČR v Branišovské ulici 1160/31 v Českých Budějovicích a jsou zpoplatněny částkou 250 Kč, která hradí biopreparáty a jejich výrobu. Projekt je spolufinancován Statutárním městem České Budějovice.

Veškeré informace a on-line registrace na kurzy na webových stránkách Biologického centra AV ČR

 

Zdroj: AV ČR

Foto: Jakub Hardt