Do ZOO Praha dorazil v sobotu půlmiliontý návštěvník


Branou Zoo Praha v sobotu krátce po desáté hodině prošel letošní 500 000. návštěvník. Stalo se tak mnohem dříve než kdykoli v předchozích letech; loni půlmiliontý návštěvník dorazil až 5. června a v rekordním roce 2016 to bylo 3. června.

„Za vysokou návštěvnost vděčíme velmi příznivému počasí,” konstatuje ředitel Zoo Praha Miroslav Bobek a dodává: „Ale jistě na ni má vliv i řada atraktivních zvířecích přírůstků. Shodou okolností v noci na dnešek se narodilo mládě bizona, které návštěvníci od rána obdivují. A středem zájmu je samozřejmě i naše mládě hrabáče nebo tygřata, nemluvě o slůňatech nebo mláďatech goril.“

Půlmilióntým návštěvníkem se dnes stal David Skyblík, který do zoo zavítal jako vždy s celou rodinou. Od zaměstnanců zoo dnes Skyblíkovi obdrželi pamětní listinu, dárkové předměty včetně voucheru na noční prohlídku a vyzkoušeli si krmení velbloudů, které si užily především obě dcery.

O víkendech mají návštěvníci k dispozici záchytné parkoviště u ústí tunelu Blanka, a to za 50 Kč na celou dobu návštěvy, při čemž tato cena zahrnuje i autobusovou dopravu k hlavnímu vchodu zoo.

Zoo Praha dnes přivítala letošního půlmiliontého návštěvníka. Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha