Výlet do Londýna

O prodlouženém víkendu jsme navštívili Londýn . Město s bohatou historii a žhavou současností . A místo dalších opěvných vět přímo k výletu . Letecky jsme z Brna se společností Wizzair dosedli na letiště Luton a pak pokračovali busem do Watfordu, kde byl náš hotel Park Inn, což je asi 20 minut příměstským vlakem do centra Londýna a to budˇ s přestupem na metro nebo přímo na jedno z mnoha nádraží EUSTON.

My jsme cestovali s cestovní kanceláří , ale udělali jsme si individuální program s návštěvou olympijského areálu . Co jsme viděli za dva dny pobytu v Londýně . Některé památky jsme si prošli a viděli z pohledu turisty některé z městského double decker např. linka 10 od Hyde Parku jede až na King cross celým středem přes Oxford street se spoustou obchodů . Zde se přelévá řeka lidí a při pohledu ze zhora máte pocit nekonečného davu lidí putujících po této honosné třídě.

Zde je seznam pamětihodností a tučně označené jsme o tomto víkendu viděli na vlastní oči. není třeba komentovat další komentář k uvedeným pamětihonstem Londýna na to jsou jiné stránky ,chci jen ukázat cestovatelům co vše se dá zvládnout. Samozřejmě musíte oželet návštěvu vnitřku oněch muzeí,galerií a historických budov , jelikož se u každé minimálně čeká hodinu a prohlídka zabere ten stejný popř. delší čas . Prohlídka Parlamentu je plánována na 70 minut+70 minut čekání. Osobně doporučuji při první návštěvě zvládnout vnější prohlídku a při další si rezervovat prohlídku předem a vstoupit do vnitřku a prohlídnout památky a umělecká díla.

Velkým lákadlem jsou v Londýně parky , my jsme navštívili dva a to St. James’s Park a Hyde Park . Zde se nalézá známý Speakers‘ Corner – veřejné prostranství, kde je povoleno vyjadřovat se na jakékoli téma. Nachází se v severovýchodní části poblíž Mramorového oblouku a jedná se o celkem malou část rozsáhlého parku. je zde také památník Lady Diany oválná kamenná kruhová fontána postavená na jih od Serpentinového jezera. Zpřístupněna byla 6. července 2004.


Booking.com

Den první
Začátek na Westminsteru a dále po nábřeží k Big Benu Westminsterskému paláci kde sídlí parlament a poté k Westminsterskému opatství s kaplí Sv.Margarety pak k Downing street směr Trafalgar square s památníkem Nelsonův sloup a pak do St.James parku k Buckinghamskému paláci odtud do Hyde parku a zde okolo jezera , kde jsme se svezli na šlapadle , k památníku Diany , princezny z Walesu zde na bus č.10 na King cross a potom na Euston a vlakem do Wartfordu vlakem – London overground .

Den druhý
Začátek na Eustonu a pak jsme pokračovali metrem s jedním přestupem na Stratford do olympijského areálu poté dále metrem a nadzemní drahou bez řidiče DLR do Greenwiche a pak lodí k Tower a Tower Bridge dále pěšky přes Temži po nábřeží naprtiti Toweru a zpět po London Bridge kolem Monumentu a ke katedrále Sv.Pavla na bus č.23 na Peddington station a pak zpět do Wartfordu vlakem – London overground

Malá odbočka k letu s nízkorozpočtovou leteckou společností . Uplně v pohodě si každý sedne v letadle na slušně pohodlná sedadla a na dvouhodinový let uplně dostačující místo na nohy . Občerstvení si zakoupíte od letušek a to za koruny ,eura či libry. Nepociťoval jsem žádný rozdíl od letu s ČSA dříve asi před 10ti lety . Mohu doporučit .




Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *