10 důvodů proč navštívit Švýcarsko – Důvod 6: Sport

Radost z aktivního pohybu v přírodě. Sportovat v nádherné krajině Švýcarska je skutečný požitek. Lyžaři a snowboardisti mají k dispozici tisíce kilometrů sjezdovek, pro pěší jsou připraveny stovky zimních turistických cest. Když sníh roztaje, najdou zde širokou síť stezek a tras také cyklisté, vodáci a pěší turisté – všichni ti, kteří si chtějí užít přírodu v klidnějším tempu. Trasy jsou velmi dobře popsány a balíčky šité na míru návštěvníkům jsou k dispozici na vyžádání.

Tip 21. Turistika.

Projděte se pěšky

Turistika

Švýcaři milují pěší turistiku zejména proto, že jejich země má hustou síť značených tras. Dobře obslouženi zde budou všichni – jak rodiče s kočárky, tak zkušení horští turisté. Jaký nádherný výhled se před námi otevře z vrcholu dalšího kopce nebo za dalším rohem? Zkuste jednu z panoramatických tras podél jezera u Lucernu: nechte se vyvézt na vrchol, abyste si ušetřili stoupání. Další trasu si vyberte podle své chuti, dlouhou nebo krátkou, jak je libo.

 

Tip 22. Horská kola.

Užijte si jízdu do kopců i z kopců

Horská kola

Milovníky jízdy na horském kole čeká ve Švýcarsku pestrý výběr. Najdete zde trasy od nejjednodušších po extrémně těžké, strmé stoupání nebo trasy na dlouhé vzdálenosti. Tak například kanton na jihu Švýcarska – Ticino: chcete-li skutečnou výzvu, zkuste pokořit Monte Tamaro na trati světových šampiónů. Pokud chcete zkusit něco méně náročného, ale stejně tak ohromujícího, vydejte se do vesniček v oblasti Mendrisiotto nebo do méně známého regionu Capriasca s kaštanovými lesy a výhledy na Luganské jezero.

 

 

Tip 23. SwitzerlandMo­bility.

Jeďte pomalu

SwitzerlandMo­bility

Proč byste spěchali autem, když se SwitzerlandMobility se můžete pohybovat, jak rychle chcete, a i tak budete mít v nohou docela hodně kilometrů. Ať už jste vyznavači pěší turistiky, cykloturistiky, jízdy na horském kole, bruslení nebo kanoistiky, SwitzerlandMobility vám nabízí širokou síť značených tras určených pro nemotorovou dopravu s možností vypůjčení kol, zajištění noclehu a přepravy zavazadel. Cestujte nezávisle nebo si objednejte trasu na míru.

 

Tip 24. Zimní sporty.

Dlouhá tradice pokračuje

Švýcarsko vždy přitahovalo milovníky zimních sportů. Elegantní letovisko Sv. Mořic v Engadinu dokonce dvakrát hostilo zimní olympijské hry. Disponuje 350 km sjezdovek a je domovem trati na skeleton Cresta a také nejstarší bobové dráhy na světě – každoročně stavěné z přírodního ledu. Na zamrzlém jezeře se konají slavné koňské dostihy White Turf, příznivci bílé stopy budou uspokojeni bohatou sítí běžkařských tras a opomenuti nezůstanou ani milovníci pěší turistiky.

foto: Switzerland Tourism