Velká cena Rakouska 2022 – sady pneumatik Pirelli

Okruh Red Bull Ring v Rakousku je krátká a ostrá horská dráha s pouhými 10 zatáčkami a neustálými změnami výšky. Pirelli přináší tři nejměkčí pneumatiky v řadě: C3 jako P Zero White hard, C4 jako P Zero Yellow medium a C5 jako P Zero Red soft.

PNEUMATIKY PRO OKRUH

V loňském roce se na Red Bull Ringu konaly dva závody, které se jely po sobě: tento víkend je stejná nominace pneumatik pro druhý závod, navržená tak, aby pomohla předvést větší degradaci a vytvořila více příležitostí k předjíždění. Při té příležitosti byla vítězná strategie dvou zastávek: jeden úvodní stint na střední, následovaný dvěma stinty na tvrdých pneumatikách. Samozřejmě, že směsi a struktury jsou letos jiné.

Rakousko je po Imole také domovem druhého víkendového sprintu. Připomínáme, že namísto 13 sad pneumatik na konvenční víkend zde bude pouze 12 sad. Ty se skládají ze dvou sad tvrdých, čtyř sad středních a šesti sad měkkých. Kromě toho budou mít týmy k dispozici až šest sad Cinturato Green medium a tři sady Cinturato Blue full wet pro případ deštivého počasí – což je ve štýrských kopcích velmi pravděpodobné.

Alpine, McLaren, Red Bull a Williams zůstanou po Velké ceně Rakouska v rámci testovacího programu Pirelli pro pneumatiky na příští rok. McLaren a Williams budou testovat dva dny, zbylé dva týmy se zúčastní každý jeden den.

Trakce a brzdění jsou klíčové body horské dráhy Spielberg

„Asfalt na Red Bull Ringu nabízí přiměřeně nízkou přilnavost na okruhu s nízkou náročností, což umožňuje použití těch nejměkčích pneumatik. To nám pomáhá zaměřit se na zážitky na místě, kde se v minulosti často konaly vzrušující závody, díky rušnému a kompaktnímu kolu, které je v podstatě sérií krátkých zatáček. Trakce a zejména brzdění jsou zde klíčové: se zvýšeným rizikem zablokování v některých obtížných oblastech brzdění . Udržení výkonu zadních pneumatik po celé kolo je také zásadní pro zajištění dostatečné trakce. Náš výběr pneumatik umožňuje řadu různých potenciálních strategií.“

Formule 1 – Rolex Grosser Preis von Österreich 8.-10.7. 2022


Formule 2

P Zero Yellow medium a P Zero Purple superměkké pneumatiky byly nominovány do Formule 2 v Rakousku. Po Imole a Baku je to potřetí, co tato kombinace s dalším krokem mezi směsmi byla v této sezóně k vidění. Každý pilot má pět sad hladkých pneumatik (tři střední a dvě superměkké), které může používat přes víkend, což zahrnuje závod ve sprintu na 28 kol v sobotu odpoledne a hlavní závod na 40 kol v neděli ráno.

Formule 3

Poprvé v této sezóně bude jedinou nominovanou pneumatikou nejměkčí pneumatika v řadě Formule 3 – měkká směs P Zero Red. To je o stupeň měkčí než výběr pro rok 2021, kdy byla střední směs k dispozici na Red Bull Ringu. Piloti dostanou během víkendu čtyři nové sady, přičemž z předchozího závodu v Silverstone nebudou přeneseny žádné pneumatiky. Po sobotním dopoledním sprintu na 24 kol bude v neděli následovat delší hlavní závod.

 

zdroj : pirelli.com