Velká cena Monaka – nedělní závod – tým Oracle Red Bull Racing

Oracle Red Bull Racing navrhl strategii, která pomohla Sergio Perezovi získat první výhru v Monaku.

Vítězství Sergia Péreze v Monaku

Sergio Pérez předvedl bezchybnou jízdu v extrémně obtížných podmínkách, aby si v neděli připsal vítězství ve Velké ceně Monaka Jeho  týmový kolega Oracle Red Bull Racing Max Verstappen skončil třetí a udržel si vedení v hodnocení mistrovství světa Formule 1.

O víkendu, kdy Ferrari mělo na trati výhodu, silný déšť, který zpozdil start závodu, poskytl týmu Oracle Red Bull Racing příležitost vymyslet novou strategii, kterou zahráli k dokonalosti, což Pérezovi umožnilo předstihnout vedoucího závodníka Charlese Leclerca. 19. kolo po přezutí na střední sadu pneumatik o dvě kola dříve.

 

Odtud Sergio Pérez jel perfektně na rychle osychající trati a navzdory stresující situaci s dočasnou červenou vlajkou vedl až do cíle, aby vyhrál svou první Velkou cenu Monaka.

Další perfektně načasovaná zastávka v boxech pro přezutí na hladkou sadu pneumatik také umožnila Maxi Verstappenovi přeskočit Leclerca a skončit třetí za Sergio Pérezem a Carlosem Sainzem, aby oba vozy Oracle Red Bull Racing znovu postavily na stupně vítězů po 1:2 v předchozí Velké ceně Španělska.

Výsledek umožnil Vestappenovi navýšit svůj náskok v čele žebříčku jezdců před Leclercem na devět bodů, zatímco třetí Pérez také stáhl ztrátu na Leclerca na šest bodů. Oracle Red Bull Racing nyní vede žebříček konstruktérů pro rok 2022 o 36 bodů.

Pierre Gasly ze týmu Scuderia AlphaTauri těsně minul bodovaný cíl poté, co odjel silný závod na okruhu Circuit de Monaco, aby se dostal ze 17.místa  na startovním roštu na 11. místo v cíli poté, co přijal agresivní strategii pneumatik, zatímco týmový kolega Yuki Tsunoda skončil. na 17. místě.

 

 

Zdroj: Oracle Red Bull Racing Team

 

FORMULA 1 – GRAND PRIX DE MONACO 27.5.-29.5.2022