SRDCE NA DLANI Nová komedie od tvůrců hitu Ženy v běhu

Na konci ledna bude mít v kinech premiéru nová komedie Srdce na dlani režiséra Martina Horského a producenta Tomáše Hoffmana. Ti jsou podepsáni pod diváckým hitem Ženy v běhu, který přilákal do kin téměř 1 600 000 diváků. Tvůrci film Srdce na dlani označují jako komedii „pro všechny, kteří věří na lásku“. Nyní jej představují prostřednictvím traileru a filmového plakátu.

Film Srdce na dlani

Láska se na věk nebo na místo neohlíží. Nikdy nevíme, kdy a kde nás potká. Můžeme se zamilovat ve školce, v důchodu, na ulici, v parku. Kdykoliv a kdekoliv.

Josef (Boleslav Polívka) se těší, že si po odchodu do penze konečně splní svůj dávný sen a stane se pouličním klaunem. Svým šarmem okouzlí i ráznou Marušku (Eliška Balzerová), majitelku pojízdné kavárny. Jako by se ti dva hledali celý život. Ale není na osudovou lásku přece jen trochu pozdě? Navíc se k Josefovi do vily právě stěhuje jeho dcera Anička (Jana Pidrmanová) i s pětiletým Honzíkem. Domnívá se, že s chlapy definitivně skončila, ale setkání s dávnou láskou Pavlem (Matouš Ruml), ji zasáhne u srdce.

K Honzíkovi do školky nastupuje nová holčička Alenka. Honzík poprvé zažívá pocity spojené s láskou, úplně se v nich neorientuje a tak sbírá rady od maminky, dědečka Josefa nebo sympatického strejdy Karla (Vladimír Polívka). I toho potká ve školce láska, když se zamiluje do Honzíkovy paní učitelky Elišky (Kristína Svarinská). A aby toho sbližování nebylo málo, Karlův baset Váleček si velmi rozumí s Eliščinou basetkou Šalinou.

Láska přináší do životů našich hrdinů naději a krásu, ale i komplikace a překážky, které budou muset s úsměvem a dobrou vůlí překonat.

Co vzkazuje divákům režisér filmu a představitelé hlavních rolí?

„V komedii Srdce na dlani se proplétá několik příběhů o lásce, která temperamentně zasáhne do života starších, mladších i nejmladších hrdinů. A zamilují se dokonce i baseti Váleček a Šalina.  Věřím, že naše nová komedie udělá divákům v kinech radost a potěší je stejně jako Ženy v běhu,“ vzkazuje divákům režisér a scenárista Martin Horský.

Boleslav Polívka nám k filmu prozradil:

„Srdce na dlani je příjemný a chytrý film s humorem. V životě mnohých je radosti málo a tato komedie pěstuje úsměv a inteligentní legraci.“

Vladimír Polívka hraje Josefova syna Karla a tak se na filmovém plátně poprvé setkávají Boleslav a Vladimír Polívka v rolích otce a syna. Vladimír k tomu prozradil:

„S tátou se mi hraje skvěle, známe se tak dobře, že jen v pohledech se dokážeme perfektně dorozumět a sladit. Jediný problém je v tom, že se na place rozchechtáme, nebo nám aspoň cukají koutky. Jak říká táta, kdybychom spolu chodili do školy a seděli v lavici, tak nás rozsadí.“

O filmu Srdce na dlani něco málo naznačila i Eliška Balzerová:

„Režiséra Martina Horského znám už dávno a mám moc ráda jeho komedie. V této době je jich třeba, diváci se chtějí zasmát a Srdce na dlani je krásný film přesně toho druhu.“ V dalších rolích se představí Jana Pidrmanová, Matouš Ruml, Kristína Svarinská, Veronika Khek Kubařová, Marek Taclík, Jenda Čadil a Jaroslava Kretschmerová.

Matouš Ruml budoucím divákům vzkazuje:

„Přijďte do kina na Srdce na dlani, protože my všichni, herci a tvůrci, to svoje srdce do filmu dali a bude to vidět!“

Film Srdce na dlani bude mít premiéru 20. ledna 2022 a do našich kin jej uvede distribuční společnost CinemArt. Producentem filmu je Tomáš Hoffman. Koproducentem filmu je innogy.

Hlavním partnerem FTV Prima a film vzniká za podpory Nadačního fondu Praha ve filmu Prague Film Fund.

Podpora nadačního fondu Praha ve filmu

Film Srdce na dlani podpořil Nadační fond Praha ve filmu Prague Film Fund, protože Praha je nejenom jedna z nejdůležitějších kulturních destinací střední Evropy, ale také město, které podporuje kvalitní a příjemný život pro místní i turisty, a to i pro ty, kteří mají ztížené možnosti pohybu po městě. Bezbariérová Praha jako jedna z vedlejších dějových linek filmu Srdce na dlani je tedy velmi zajímavý a uchopitelný aspekt pro komunikaci a propagaci hlavního města Praha, která se dlouhodobě profiluje jako „film-friendly“ destinace. Nadační fond Praha ve filmu Prague Film Fund byl založen s cílem aktivní podpory pozitivní prezentace Prahy v zahraničí prostřednictvím filmové a televizní tvorby, přilákání audiovizuálních projektů s marketingovým potenciálem a jejich využití k propagaci hlavního města, stejně tak profilování Prahy jako destinace, která si uvědomuje přínosy a přesahy audiovizuální produkce.