Spotřebitelský test rýžovaru Lauben Low Sugar Rice Cooker 1500AT

Naše redakce testovala rýžovar Lauben Low Sugar Rice Cooker 1500 AT. Hlavní součástí přístroje je nádoba o obsahu 1,5 l. Její povrch je nepřilnavý, proto není třeba při vaření používat tuk. Přestože rýžovar, jak již název napovídá, je určen k přípravě rýže, vyzkoušeli jsme více možností využití. Z funkcí můžete kromě rychlého či pomalého vaření  a rýže z hliněného hrnce zvolit také funkci polévka a porrrige.Na první pohled nás zaujal pěkný a jednoduchý design a na kuchyňské lince rýžovar působil i příjemně na pohled.

Vaření rýže v rýžovaru Lauben Low Sugar Rice Cooker 1500AT

Vaření rýže je velmi jednoduché. Rýži nasypeme do nádoby pomocí odměrky v poměru 1 odměrka rýže : 1 odměrka vody. Maximální obsah jsou 4 odměrky. Potom stačí na dotykovém displeji umístěném na víku přístroje navolit příslušný režim /vyzkoušeli jsme pomalé vaření, rychlé vaření i rýže z hliněného hrnce a výsledek nás vždy velmi uspokojil, rýže byla chutná, nebyla ani nedovařená ani rozvařená, jednotlivá zrnka se oddělovaly.  Vaření je navíc zdravé, protože díky funkci low sugar, při níž speciální technologii vaření dochází k separaci sacharidů. Rýži nasypeme jak přímo do nádoby i do kovového košíku, který poté vložíme do nádoby, nalijeme vodu a přiklopíme kovovým víkem . K vybírání rýže z nádoby slouží plastová lopatka, která nádobu nepoškrábe.

 

Foto ze stránky výrobce

Vaření luštěnin a polévky

Využili jsme možnost vařit v rýžovaru Lauben Low Sugar Rice Cooker 1500AT také červenou čočku a zeleninovou polévku.  Chuť polévky z rýžovaru nás skutečně nadchla. Opravdu zde byla bohatě zachována chuť i barva všech zeleninových ingrediencí a polévka příjemně zahřála. Všechny chutě zůstaly zachovány uvnitř nádoby, nic se nevyvařilo „do vzduchu“. Byla to úplně jiné polévka, než polévka z hrnce. Navíc po skončení přípravy polévky při použití funce „Soup“ se automaticky zapne funkce udržovat teplé, takže polévku nemusíte ohřívat a můžete si později přidat další porci.

 

Příprava kuřecí číny

Ocenili jsme přítomnost rýžovaru v kuchyni i když nám přišla na večeři nečekaná návštěva. Do nádoby jsme nakrájeli na kousky kuřecí maso, přidali pórek, kapie, zázvor a zapnuli jsme režim rychlého vaření. Během přípravy jsme se bez problémů věnovali hostům a když zvukový signál ohlásil, že je jídlo hodovo, jen jsme přidali kokosové mléko a podávali jsme kuřecí čínu.

 

Údržba přístroje

Údržba přístroje byla jednoduchá. Stačilo jen vymýt nádobu. Praktické je, že nádoba není horká na dotek, takže se při manupulaci nespálíte. Jen je třeba zajistit v kuchyni dobré větrání, protože z přístroje mírně uniká pára. Co nás velmi příjemně překvapilo, byla nízká spotřeba energie. Nebylo tedy problémem mít zapnuto více elektrických spotřebičů současně. Výrobce uvádí jmenovitý výkon 500 W.Na vnější stěně přístroje naleznete QR kód, který vás navede na video tutoriál.

Rýžovar Lauben Low Sugar Rice Cooker 1500AT jsme shledali výborným pomocníkem v kuchyni. Určitě může být i vhodným a praktickým dárkem pod stromeček.

 

 

 

 

Více informací naleznete ZDE