Roman Staněk absolvuje F2 s Tridentem v roce 2023

Trident potvrdil, že Roman Staněk přejde do Formule 2 a připojí se k Clémentu Novakovi, aby doplnil sestavu týmu pro rok 2023.

Připojil se k týmu poté, co závodil za Trident ve FIA ​​Formuli 3, kde v roce 2022 skončil pátý v šampionátu jezdců.

Staněk zahájil sezonu silně a po vítězství v závodě Imola Feature Race byl prvním uchazečem o šampionát. Mírný pokles formy během prostřední fáze sezony jej umístil v první pětici v šampionátu jezdců.

Po letní přestávce byl Staněk jedním ze sedmi jezdců, kteří ve finále v Monze bojovali o titul, nakonec skončil celkově pátý. Tento 18letý mladík v roce 2019 přešel z motokár na monoposty, dvakrát vyhrál v německé F4 a jednou v italské F4 a skončil čtvrtý a pátý v obou šampionátech.

Odtud Staněk postoupil do Formule 3 pro rok 2020 a během svých tří sezón v šampionátu dosáhl zlepšení, které vyvrcholilo umístěním v první pětce v loňském roce. Staněk se následně po skončení sezóny F2 2022 zúčastnil posezónního testu s Tridentem v Yas Marina a během tří dnů odjel celkem 246 kol.

 

Formule 2 – kalendář závodů 2023

 

Formula 3 – Imola 22. – 24.4. 2022

 

„Jsme potěšeni, že můžeme pokračovat ve spolupráci s Romanem Staňkem a partnerem při jeho přestupu do FIA šampionátu Formule 2, což je vždy klíčový krok pro kariéru pilota.“ řekl manažer týmu Trident Giacomo Ricci. „Myslím že v rámci stejné organizace je důležitou přidanou hodnotou z hlediska kontinuity. Tým velmi dobře zná a my ho budeme schopni co nejlépe podpořit. Staněk prožil s Tridentem pozoruhodnou sezónu 2022 v šampionátu FIA Formule 3 Motorsport a myslím, že tam jsou všechny komponenty, které jsou potřeba k tomu, aby i letos podával vysoké výkony.“

Sám Staněk dodal, že se na výzvu Formule 2 těší a že jeho stávající vztah s týmem byl obrovským pozitivem směrem k sezoně 2023.

„Velmi mne těší, že mohu letos znovu spolupracovat s Tridentem. Už pracuji s týmem a Giacomem, který je pro mě skvělým mentorem, abychom společně dosáhli našich cílů. Bude to rok plný výzev a já jsem na to připraven.“
Zdroj : Formule 2