Objevte cenově dostupné a spolehlivé pneumatiky Sava

Sava je tradiční slovinský výrobce pneumatik, který se specializuje na výrobu kvalitních a a cenově dostupných pneumatik pro osobní a nákladní vozy. Pneumatiky Sava jsou známé výborným poměrem mezi cenou výkonem, což je jedním z hlavních důvodů jejich obliby mezi řidiči.

Proč právě pneu Sava?

Jak jsme již naznačili, pneumatiky Sava jsou mezi řidiči oblíbené zejména díky vynikajícímu poměru cena/výkon. Při výrobě pneumatik klade Sava důraz na bezpečnost a pečlivě je testuje, aby splňovaly veškeré bezpečnostní normy.

Sava nabízí širokou škálu pneumatik pro osobní automobily, SUV a lehké nákladní vozy. Kromě letních pneumatik také vyrábí zimní a celoroční pneumatiky. Díky této rozmanitosti můžete snadno najít ideální pneumatiku pro své vozidlo.

Pod značkou Sava najdete nejen pneumatiky pro osobní automobily, ale také SUV pneu a dodávkové pneumatiky. Ze široké nabídky pneu Sava si jednoduše vyberete ty pravé pro váš vůz!.

Podobně jako ostatní výrobci pneumatik se i Sava zavázala k vývoji ekologicky šetrných pneumatik, které mají menší negativní vliv na životní prostředí. Volba pneumatiky od Savy je tak odpovědným rozhodnutím pro řidiče, kteří dbají na ochranu přírody.

Stručná historie pneu Sava

V roce 1921 začala historie značky Sava ve slovinském městě Kranj. Nicméně první pneumatiky Sava opustily výrobní linku až později, v roce 1931.

V tom samém roce byla společnost Sava zakoupena rakouským výrobcem pneumatik Semperit. V roce 1946 byla firma znárodněna a přejmenována na Sava Rubber Products Company.

O dva roky později došlo ke zkrácení názvu na Sava. V roce 1956 byla výroba pneumatik Sava přemístěna z centra města Kranj do průmyslové oblasti, kde sídlí dodnes. Významným rokem pro Sava byl rok 1965, kdy začala výroba první bezdušové pneumatiky. V roce 1974 byla zahájena výroba prvních radiálních pneumatik s ocelovým kordem.

V roce 1995 začala nová moderní éra společnosti Sava, když americký koncern Goodyear získal 60% podíl ve firmě Sava. Postupně Goodyear zvyšoval svůj podíl a od roku 2004 je 100% vlastníkem společnosti Sava. Pneumatiky Sava se dnes sice vyrábějí prakticky po celé Evropě, ale přesto podstatná část výroby stále zůstává ve Slovinsku.

Sava Perfecta: Cenově dostupné letní pneumatiky

Pokud hledáte cenově dostupné a kvalitní letní pneumatiky pro menší vůz, měli byste zvážit Sava Perfecta. Tyto pneumatiky nabízejí řadu výhod, včetně krátké brzdné dráhy, vynikající přilnavosti v různých povětrnostních podmínkách a dlouhého km nájezdu.

Pneumatiky Sava Perfecta jsou navrženy pro automobily s menšími disky o průměru od 13″ do 15″. Tímto způsobem jsou vhodné pro kompaktní vozy a vozy nižší střední třídy. Tyto pneumatiky jsou oblíbené v různých rozměrech, například 165/70 R13, 175/65 R14 a 195/65 R15.

Sava Perfecta

Sava Intensa HP2: Letní obutí pro auta střední třídy

Letní pneumatiky Sava Intensa HP2 přinášejí bezpečnou jízdu majitelům vozů střední třídy. Nástupce pneu Intensa HP vám poskytne klidnou a bezpečnou jízdu. Mezi hlavní výhody pneumatik patří dlouhý km nájezd a výborná ochrana proti aquaplaningu.

Tyto pneumatiky jsou dostupné pro disky o velikostech od 15″ do 17″. Mezi nejpopulárnější patří rozměry 205/55 R16, 215/60 R16 a 225/45 R17.

Důmyslná síť drážek pro odtok vody efektivně brání vzniku aquaplaningu. Nový tvar kordu a vyztužená konstrukce zajistí lepší distribuci a rozložení tlaku. Výsledkem je lepší životnosti pneumatik nižší valivý odpor během jízdy.

Inovativní drážkování pneumatik účinně předchází vzniku aquaplaningu. Nový design kordu a zpevněná konstrukce zajistí rovnoměrné rozložení tlaku. Tímto způsobem se zvyšuje životnost pneu a snižuje se jejich valivý odpor.

Sava Intensa HP2

Sava Trenta 2: Letní obutí pro dodávkové vozy

Letní dodávkové pneumatiky Sava Trenta 2 jsou vhodné jak pro dodávky, tak pro menší nákladní vozy s disky o průměru 14″ až 16″. Oblíbené velikosti jsou například 195/80 R14 C, 225/75 R16C a 215/70 R15C. Hlavním přínosem těchto pneumatik je jejich skvělý poměr mezi cenou a výkonem.

Zkosené bloky a lamely vylepšují pevnost pneu a vytvářejí stabilní hrany, které zajistí vysokou přilnavost i při velkém zatížení vozidla. Venkovní bloky přispívají k lepšímu přenosu sil, což umožňuje jisté ovládání vozu a spolehlivé brzdění za sucha. Drážky po obvodu pneu zase efektivně odvádějí vodu a bláto z běhounu, což zlepšuje ovladatelnost na mokrém povrchu.

Sava Trenta 2

Sava All Weather: Univerzální obutí do každého počasí

Sava All Weather jsou univerzální pneumatiky pro celoroční použití. Byly konstruovány s cílem poskytnout řidičům vynikající výkon v různorodých povětrnostních podmínkách, včetně prudkého slunce, deště, sněhu a ledu.

Díky použití pokročilých technologií vám pneumatiky Sava All Weather poskytují vynikající ovladatelnost, trakci a stabilitu. Výsledkem je bezpečná a pohodlná jízda, bez ohledu na aktuální povětrnostní podmínky.

Pneumatiky jsou dostupné v širokém spektru variant pro vozy s disky o průměru od 14″ do 18″. Mezi nejpopulárnější velikosti patří například 165/70 R14, 185/60 R15 a 225/50 R17.

Sava All Weather

Sava Eskimo S3+: Zimní obutí pro menší vozy a střední třídu

Sava Eskimo S3+ jsou cenově dostupné, ale stále vysoce kvalitní zimní pneumatiky pro menší automobily. Tyto zimní pneumatiky vám zaručí vynikající ovladatelnost, trakci a stabilitu v náročných zimních podmínkách.

Zimní pneumatiky pro menší osobní automobily Sava Eskimo S3+ jsou kromě nízké ceny populární pro spolehlivé jízdní vlastnosti. Toto obutí vám poskytne vynikající ovladatelnost, trakci a stabilitu na sněhu i ledu.

Díky pokročilé konstrukci těchto pneumatik je sníženo riziko nehod a zajištěna vyšší bezpečnost a stabilita při jízdě za zimních povětrnostních podmínek. Jejich odolná konstrukce je navržena tak, aby odolala extrémním mrazům a dalším nástrahám, které zima přináší.

Pneumatiky Sava Eskimo S3+ jsou dostupné v různých variantách pro vozy s disky o průměru od 13″ do 16″. V Česku jsou nejčastěji vyhledávané velikosti 165/70 R14, 205/55 R16 a 185/65 R15.

Sava Eskimo S3_plus

Kam zajít pro pneumatiky Sava?

Pneumatiky značky Sava jsou široce dostupné ve většině pneuservisů, některých autoservisů a také u dalších prodejců pneumatik.

Alternativně můžete vybrat správné pneumatiky pro váš vůz na e-shopu Pneuboss.cz.