Nový vůz, nová města, nové týmy, nový formát a nový  vzhled ABB FIA Formula E Mistrovství světa v 9. sezoně

  • Formule E představuje odvážný nový vzhled a zvuk pro sezónu 9 a začátek éry Gen3 v šampionátu
  • Gen3, první závodní vůz na světě navržený a optimalizovaný pro městské závody, dorazí na trať k předsezónnímu testování ve Valencii příští měsíc
  • Indie, Jižní Afrika a Brazílie budou v příští sezóně poprvé hostit závody Formule E
  • Maserati a McLaren debutují na startovním roštu Formule E od 1. závodu v Mexico City 14. ledna
  • Nové sportovní předpisy posílí strategické plánování pro týmy a napětí pro fanoušky

Formule E odhalila nový vzhled před sezónou 9  ABB FIA Formule E Mistrovství světa  a debutem vozu Gen3, novými závody v ikonických světových metropolích, novými týmy a novými sportovními formáty.

Gen 3

Gen3 – nejrychlejší, nejlehčí, nejvýkonnější a nejúčinnější elektrický závodní vůz, jaký byl kdy vyroben – bude mít svou soutěžní premiéru v 1. závodě v Mexico City 14. ledna po předsezónním testování příští měsíc ve Valencii.

Šampionát bude pokračovat ve třech nových městech, která budou poprvé hostit závody Formule E: Hyderabad, Indie (4. závod, 11. února); Kapské Město, Jižní Afrika (5. závod, 25. února) a São Paulo, Brazílie (6. závod, 25. března).

McLaren a Maserati

McLaren a Maserati jsou v příští sezóně na startovním roštu Formule E noví. Připojí se k některým z největších jmen v motoristickém sportu včetně Jaguaru, Porsche a Nissanu mezi 11 týmy a 22 jezdci soutěžícími o světové tituly.

Aktualizace sportovních předpisů

Aktualizace sportovních předpisů zahrnují návrat k závodění na kola; jezdce nováčky, kteří usedají za týmy v relacích FP1; a plán na zavedení 30sekundového 4kWh „Attack Charge“ na vybraných závodech, který je možný díky vývoji nejpokročilejší baterie pro elektromobily na světě.

V souladu  se začátkem éry Gen3, Formule E přepracovala vizuální a zvukovou identitu značky ABB FIA Formula E Mistrovství světa.

Nový vzhled:

Nová identita je inspirována okamžitým točivým momentem elektrické akcelerace. Systém také odráží roli sportu jako katalyzátoru; pomáhá výrobcům urychlit technologie elektrických vozidel, tempo, s jakým do tohoto sportu přicházejí noví fanoušci, bezprecedentní rychlost, kterou tento sport dosáhl statusu mistrovství světa FIA, a obecněji vizi šampionátu urychlit udržitelný lidský pokrok.

Srdcem nového systému je smyčka, která představuje vzrušení a energii v jádru značky a sportu. Tato samoudržující smyčka se objevuje  v novém logu, písmu a animaci značky.

Formule E si zachovala základní spojení s modrou představující elektřinu, ale rozšířila svou paletu o širší barevný odstín, což šampionátu umožnilo zdůraznit svou jedinečnou nabídku ve třech režimech: světový motorsport (závod); špičkové technologie a pověření udržitelnosti (Důvod); a pozitivní dopad na globální komunitu (kultura).

Nový zvuk Formule E:

Zvuk je jednou z nejvýraznějších a nejrušivějších vlastností Formule E od prvního závodu v roce 2014. Pro sezónu 9 byla vyvinuta zcela nová zvuková identita pro použití ve vysílání, digitálních a marketingových kanálech s novým zvukem závodu Gen3.

Testovací nahrávky závodních vozů byly zaznamenány, aby vytvořily základ zvukové identity, přičemž nahrávky byly remixovány do sady zvukových aktiv. V Abbey Road Studios byla nahrána nová titulní hudba a celá vysílací partitura s 55členným orchestrem.

Henry Chilcott, marketingový ředitel, Formule E:

„Tato nová identita je součástí naší pokračující mise vybudovat novou kategorii sportu první úrovně. Je to systém navržený tak, aby inspiroval a nadchnul fanoušky po celém světě a zároveň vytvořil silnější a rozšiřitelnější platformu pro naše partnery, týmy, výrobce a vysílací společnosti.“

Zdroj: FIA Formula E