Formule E- MONACO E-PRIX :DS AUTOMOBILES připravena na nejočekávanější závod roku

Devátý závod 9. sezóny mistrovství světa ABB FIA Formule E se pojede v Monaku 6 května 2023. Po pódiu v Berlíně míří DS PENSKE na další špičkový výkon na jednom z nejlegendárnějších závodních okruhů ze všech. Jean-Eric Vergne je aktuálně třetí v šampionátu jezdců, od lídra ho dělí pouhých 19 bodů. Monako je nejočekávanějším závodem roku. Po dvou závodech v Berlíně zamíří mistrovství světa ABB FIA Formule E v sobotu 6. května do  Monackého knížectví. Již pošesté od vzniku čistě elektrické série budou slavné ulice v Monte Carlu E-Prix. Na známé 3,3kilometrové trati čeká spousta příležirtostí k předjíždění.

DS Automobiles a DS Penske

Společnost DS Automobiles a její partner PENSKE AUTOSPORT, posíleni vynikajícím umístěním na stupníchvítězů v Berlíně, mají v úmyslu prodloužit svůj bodový zisk. A v tom se může tým spolehnout především na Jeana-Erica Vergneho. Po třech umístěních na stupních vítězů (včetně vítězství v závodě) od začátku sezóny je jediný dvojnásobný mistr světa tohoto sportu aktuálně třetí v boji o titul, pouze 19 bodů za lídrem. S loňským vítězstvím v Monaku za sebou, dalším esem v rukávu DS PENSKE bude úřadující mistr světa Stoffel Vandoorne.

Díky výjimečné dvojici pilortů a velmi solidnímu technickému paketu má DS Automobiles to, co je zapotřebí k tomu, aby znovu zazářil na Monaku E-Prix. Tým v historii Formule E již tento závod vyhrál s Vergnem v roce 2019 a Antoniem Felixem Da Costou v roce 2021.

 

Nejslavnější závod roku odstartuje v sobotu 6. května v 15:00 SEČ.

Foto: Cysnews

 

 

Eugenio Franzetti, výkonný ředitel DS:

„Po silných emocích dvou berlínských závodů, které znamenaly, že jsme snížili náskok na lídry šampionátu, nás nyní čeká další velmi důležitý závod – jak z hlediska umístění, tak z hlediska nabízených bodů! Monako je jedním z chrámů motoristického sportu a je pro nás klíčové, abychom si tam vedli dobře, jako se nám to již dvakrát podařilo. Proto jsme na tom tak tvrdě pracovali a dobře jsme se na tuto velkolepou soutěž připravili. Jako vždy jsme si stanovili vysoké ambice a jsme odhodláni udělat vše, co je v našich silách, abychom jich dosáhli, přičemž si pamatujeme, že čelíme velmi těžké konkurenci a že toto mistrovství zůstává skutečně nepředvídatelné.“

Klíčové údaje od vstupu DS Automobiles do Formule E:

  • 97 závodů
  • 4 mistrovské tituly
  • 16 vítězství
  • 47 pódiových umístění
  • 22 pole position

Zdroj: DS Automobiles

Náhledové foto: DPPI Production

 

ABB FIA Formula E – kalendář závodů na rok 2023