Zažijte Mistrovství světa v hokeji v roce 2020 ve Švýcarsku

V roce 2020 se Mistrovství světa v hokeji po 11 letech vrací do Švýcarska. V roce 2009 se všechna utkání odehrála v Bernu a Klotenu. Kongres Mezinárodní hokejové federace na svém zasedání v Praze v roce 2015 schválil, že šampionát proběhne v Lausanne a Curychu.

Mistrovství světa v hokeji 2020

se bude konat ve švýcarském městě Lausanne a Curych ve dnech 8. – 24. 5. 2020 a titul mistrů světa zde budou obhajovat Finové. Český tým odehraje základní skupinu A v Lausanne, postupně se střetne se Švédskem, Běloruskem, Kanadou, Velkou Británií, Slovenskem, Dánskem a Německem.

 

Vstupenky na zápasy

je možné zakoupit přes webové stránky Ticketcorner.ch v různých variantách a bližší informace o celém mistrovství světa je možné nalézt na webových stránkách IIHF.

Pestrou nabídku cest na Mistrovství světa v hokeji 2020  ve Švýcarsku nabízí hned několik cestovních kanceláří:

 

Lausanne

Ve čtvrtém největším městě Švýcarska se můžete těšit na utkání skupiny A a dva čtvrtfinálové duely. Český tým zde stráví velkou část hokejového šampionátu. V Lausanne se návštěvníci mohou těšit na zápasy v nové a letos otevřené Vaudoise Areně s kapacitou 9.500 lidí, která se nachází u stanice metra Malley a vlakové stanice Prilly-Malley.

Podívejte se také na tipy v rámci projektu My Perfect Swiss Day s tipy pro výlety v okolí Ženevy a také v okolí Ženevského jezera.

V Lausanne a jeho okolí sídlí hned několik sportovních mezinárodních institucí, tou nejznámější je Mezinárodní olympijský výbor. V Lausanne ovšem naleznete i fotbalový klub FC Lausanne-Sport, jehož největším úspěchem je účast v Evropské lize v roce 2010, kdy se střetl v základní skupině i s pražskou Spartou.

Lausanne Katedrale Foto: Autor: AlterVista,

 

Curych

Největší švýcarské město bude hostit skupinu B a po té finálové duely šampionátu. Curyšský Hallenstadion s kapacitou 11.200 lidí hostil hokejové mistrovství už v roce 1998.

Město je sídlem dvou významných mezinárodních federací – FIFA a IIHF. Asi nejznámějším stadionem v Curychu je Letzigrund, kde se pravidelně koná atletický mítink Weltklasse, jenž je součástí Diamantové ligy. Stadion byl i jedním z dějišť EURO 2008. V Curychu také naleznete velice populární a interaktivní fotbalové muzeum FIFA, které rozhodně stojí za návštěvu. Podívejte se také na přehled 10 aktivit, které jsou v Curychu zdarma.

Curych.  Foto: Nick – Vlastní dílo,

Doprava do Švýcarska

Švýcarsko je z České republiky velice dobře dostupné autem, vlakem, autobusem i letecky, záleží pouze na vás který druh dopravy si vyberete.

Více informací naleznete ZDE