Tým BWT ALPINE F1 před pátým závodním víkendem 2022 MISTROVSTVÍ SVĚTA FIA FORMULE 1 Velkou cenou Miami

Piloti Esteban Ocon a Fernando Alonso a šéf týmu Otmar Szafnauer sdílejí své myšlenky na pátý závod sezóny v Miami.

OTMAR SZAFNAUER:

„Je naprosto fantastické, že Formule 1 jede do Miami. Je to skvělé místo, kde můžeme poprvé předvést Formuli 1, takže se všichni těšíme, až tam postavíme vozy na trať a projedeme okruh. Formule 1 byla v Americe vždy populární. Pamatuji si, jak jsem sledoval svůj první závod v Detroitu v 80. letech, který mě inspiroval ke kariéře v motoristickém sportu. Je fantastické, že nyní Formule 1  v Americe a inspiruje nové fanoušky, objevuje nová města a představuje novému publiku zavedený celosvětový sport. Letos máme dva závody v Americe, příští rok to budou tři a ještě víc, kdo ví. Je řada příležitostí a to je pro náš sport vzrušující.“

 

ESTEBAN OCON:

„Zdá se, že jsme o Miami mluvili roky! A je to konečně tady, což je velmi vzrušující pro všechny, kdo se v tomto sportu angažují. Formule 1 se ve Spojených státech v posledních několika letech tolik rozrostla a Miami je ikonické město, takže by to měl být příjemný víkend a nemůžu se dočkat, až vyrazím. Viděl jsem Miami pouze ve filmech a viděl jsem jen málo jak bude trať a zařízení vypadat, a všechno se zdá být velmi působivě. Na simulátoru jsem se dobře připravil a probral jsem s týmem, jak nejlépe přistoupit k této nové trati. Jízda na novém okruhu je vždy vzrušující, protože vlastně nevíte, co můžete čekat, dokud tam nejedete. Přístup a příprava zůstávají stejné jako u všech ostatních závodních víkendů.“

FERNANDO ALONSO:

„Baví mě závodit v Americe a v posledních letech jsme viděli, jak se tam zájem o Formule 1 roste. Miami je další novinka a jsem zvědavý, jak to bude na okruhu ve skutečnosti Myslím, že jsme to viděli po čtyřech závodech závody zaznamenaly smíšené výsledky. V Bahrajnu a Saúdské Arábii bylo poměrně dost předjíždění. Zatímco v Austrálii a Imole , jak jsme očekávali, bylo těžké předjíždět. Myslím, že je ještě příliš brzy hodnotit. Bahrajn a Saúdská Arábie vytvořili jedinečné předjíždění příležitostí, takže možná to bylo konkrétnější pro trať, proč jsme tam viděli více předjíždění. Už teď je ale jasné, že je snazší následovat auta před námi, a protože všechna auta trpí různou úrovní degradace pneumatik, vytváří to různé strategie a příležitosti V závodě.“

 

Několik údajů o  MIAMI GRAND PRIX 2022:

  • Miami International Autodrome objíždí okolí ikonického Hard Rock Stadium, který hostil šest Super Bowlů, dvě World Series a Wrestlemania XXVIII.
  • Návrháři obvodů vytvořili přes 35 různých variant tratí, než se pustili do hotového návrhu.
  • Miami je 11. místem konání závodu Formule 1 ve Spojených státech.
  • Vozy s pohonem Renault dosáhly na závodech Formule 1 ve Spojených státech sedm pole position, dvě vítězství a šest nejrychlejších kol.
  • Renault získal své vůbec první body ve Formuli 1, když Jean-Pierre Jabouille skončil na čtvrtém místě ve Velké ceně Spojených států 1978 ve Watkins Glen.
  • Fernando skončil ve Spojených státech dvakrát na stupních vítězů a získal body v šesti různých příležitostech.
  • Bude to třetí místo v USA, kde bude Fernando závodit ve Formuli 1, do roku 2007 závodil v Indianapolis a od roku 2012 na Circuit of the Americas.
  • Mezinárodní autodrom v Miami bude 36. odlišným dějištěm Velké ceny, na kterém Fernando během své kariéry ve Formuli 1 závodil.
  • Pokud by Fernando tento víkend získal 18 bodů, stal by se třetím jezdcem, který během své kariéry v F1 nasbíral 2000 bodů. Jedinými dalšími piloty, kteří by tento součet překonali jsou Lewis Hamilton a Sebastian Vettel .
  • Bodová jízda Estebana Ocona v sedmi Grand Prix v řadě skončila ve Velké ceně Emilia Romagna.
  • Nejlepším výsledkem francouzského pilota na novém okruhu je druhé místo na Grand Prix Sakhir v roce 2020.

 

Zdroj:  BWT Alpine F1 Team