Roman Staněk a cíle ve Formuli 3

Přechod z ADAC Formule 4 na Formule 3 vzbuzoval u pro šestnáctiletého Romana Staňka, který se přidal k týmu Charouz Racing System obavy až v týdnu vedoucím do 1. kola – a český jezdec připouští, že nevěděl, co od s svého debutu očekávat.
Když se za ním ohlédne, tak to bylo dostatečné. Pro Staňka to byl obtížný úvod do života ve F3, kdy dokázal držet tempo v jednom kole ve Free Practice and Qualifying, ale dokázal v závodu bodovat.


„Nemyslím si, že výsledky skončily tak, jak jsme očekávali, ale jsne na dobré cestě, takže doufáme, že v příštích závodech získáme další body,“ řekl Staněk.
„Úroveň je opravdu vysoká.“ Tam je 30 vozů tam a 30 z nich jsou konkurenceschopné, takže pokud uděláte malou chybu, můžete jít z P10 na P20.
„Myslím, že se kvalifikace z mé strany a ze strany inženýrů vydařila.“


„Stále se musíme v závodech zlepšovat, protože jak víte, toto auto má docela dost přítlaku, takže je těžké zůstat za někým a to jsem se ve F4 nemohl naučit.“
Čech byl pozdější náhradou za Niko Kariho v týmu Charouz, a tak ho minulo předsezónní testování. Přesto byly jeho počáteční dojmy nesmírně silné. Staněk ve své vůbec první P3 Free Practice se umístil na 10. místě v kvalifikaci ve Spielbergu.



Kolem českého jezdce rychle zavládlo vzrušení vzrušení a když skončil v 17. závodě v závodě 1, zůstal nadějným mladým debutantem.

Od té doby všechno bylo pro něho trochu , protože ve F3 pokračuje ve sbírání svých prvních bodů, ale má dostatek potenciálu, aby věděl, že může udělat krok směrem vzhůru.

„Myslím, že se dokážu docela rychle přizpůsobit,“ vysvětlil. „Všichni na roštu měli dlouhou přestávku, tak jako já.“ Chvíli jim trvalo, než se dostali zpátky do rytmu, což mi pomohlo, a myslím, že jsem se se dokázal docela rychle přizpůsobit.

„Mám opravdu radost, že mi tým Charouz umožnil přestoupit z F4 na F3.“ Mám ale před ssebou dlouhou cestu a stále se musím zlepšovat. Já i tým tvrdě pracujeme a vše jde správným směrem. Tým je příjemný, mám rád mechaniky a inženýry, jsem s týmem naprosto spokojený. “


zdroj : https://www.fiaformula3.com/