MČR v atletice 2017 den druhý 10.6.2017

V severomoravském městě zaslíbeném oceli se již druhým dnem po úvodním prologu na náměstí, kde proběhl skok o tyči mužů, koná MCŘ v atletice mužů a žen na dráze.

Dopolední program byl poznamenán vrtochy počasí, které v sobě zahrnovaly prudké ochlazení a trvalý déšť. V deset hodin ráno ještě teploměr na stadionu ukazoval dvacet stupňů, ale za hodinu již teplota klesla pod patnáct stupňů a prudký déšť bičoval tartanový ovál. Přesto celý dopolední program proběhl podle plánu a finálové disciplíny kladivo žen a 3000m překážek mužů a žen korunovaly své vítěze. V kladivu žen překvapivě zvítězila nadějná juniorka Kateřina Skypalová před českou rekordmankou Kateřinou Šafránkovou a v3 000 m SC žen ,kde svou účast potvrdila z favoritek jen Eva Krchová  a suverénně vyhrála stylem start-cíl, protože naše nejlepší speeplařka Lucie Sekanová běžela odpoledne 1 500 metrů.

3000 m SC mužů nám až do posledního okruhu ukazovaly krásu atletiky a to souboj dvou vedoucích běžců Lukáše Olejníčka a Jana Janů, kteří bojovali bok po boku až do okamžiku, kdy druhý uklouzl na překážce na protilehlé rovince před vodním příkopem a doběhl tudíž druhý. Zde se ukázala pravá krása jako sportu takového, protože, byť tito běžci zaostávají za evropskou i světovou špičkou, předvedli nám nádherný souboj, který nemohl nechat nikoho z diváků chladnými.  

Poté již pokračovaly rozběhy mužů a žen na 400 m překážek i hladká 400 m, kde se předvedli také někteří z našich reprezentantů. Za všechny jmenujme Denisu Rosolovou, která stejně jako v loňském roce v Táboře, i zde musela absolvovat svůj běh v hustém dešti.

Odpolední program za již  slunečného s postupně stoupající teplotou přinesl mnoho zajímavých finálových soubojů, ať to byl trojskok žen s vítězkou Lucií Májkovou, nebo dálka mužů se suverénním vítězstvím Radka Jušky, který atakoval osmi metrovou hranici, ta však v Třinci odolala. Odpolední blok nám přinesl také dva nové mistry na nejkratší trati 100 m  Zdeňka Stromšíka a Kláru Seidlovou. Výčet všech mistrů republiky není úplný, ten přinášejí kompletní výsledkové listiny, ale velmi povedená byla 1500 m žen, kde o vítězství bojovaly až do posledního okruhu Kristiina Mäki a Simona Vrzalová, které společně celý závod bojovaly, aby v závěrečném okruhu Kristiina na 300 m nasadila k závěrečnému finiši a tak vyhrála. Po celou dobu závodu si na třetím místě Lucie Sekanová v pohodě kontrolovala pozici a doběhla si pro bronz.

Závěrečné štafety a dlouhé běhy zakončily program druhého dne Mistrovství České republiky. Zdena netradiční trati 5000 m zvítězil Jakub Holuša. Simona Vrzalová po stříbrné medaili na 1500 m zvítězila na 5 000 m.

VÝSLEDKY

One thought on “MČR v atletice 2017 den druhý 10.6.2017”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *