Letos se bude poprvé hledat fotbalová hvězda mezi mládeží

Právě začíná soutěž „Staň se fotbalovou hvězdou“, ve které se budou vůbec poprvé hledat nejtalentovanější mladí fotbalisté. Ve spolupráci s fotbalovými akademiemi se bude vybírat nejnadějnější jedenáctka složená z hráčů ve věku dvanácti a třinácti let (ročníky 2007 a 2008). Odměnou pro ty, kteří se dostanou do závěrečných kol, bude zážitek srovnatelný s péčí o skutečné „dospělé“ fotbalové hvězdy.

„Chceme mladé hráče motivovat. Myslíme si, že se péče o talentovanou mládež u nás v posledních letech hodně zlepšuje, a toto by měl být další impulz. V průběhu soutěže se budeme opírat o práci profesionálních týmů, které s prací s mládeží mají velké zkušenosti. Právě odsud přišel nápad podobnou soutěž uspořádat. Jako ambasadory jsme navíc vybrali mladé hráče, kteří svou kariéru našlápli velmi úspěšně,“ uvedl Martin Kolář, který je pověřený organizačním zajištěním soutěže.

Pořadatelem soutěže je Spolek pro podporu mládeže a kolektivních sportů a do akce se zapojilo zatím devět fotbalových akademií z celé České republiky. „Soutěž bude mít několik fází. V té první půjde o nábor. Děti se můžou hlásit na internetu nebo přímo ve fotbalových akademiích. Může jít přitom o hráče, kteří jsou už někde registrovaní, nebo i o ty, kteří zatím kopali jenom ‚na ulici‘. Cílem je najít skutečné talenty bez ohledu na to, zda jsou již někde organizováni, nebo ne,“ přibližuje Martin Kolář.

„Po výběru z hráčů v jednotlivých fotbalových akademiích se uskuteční intenzivní tréninkový kemp. Tam na kluky čeká profesionální vedení tréninků, setkání s ligovými hráči, seznámení se zásadami správné regenerace, bude zde profesionální zdravotník, nebude chybět wellness, bazén, kino, ale také strečink. Na playstationu si děti zahrají fotbal, aby pochopily taktiku hry. Už tady hráči zažijí publicitu, stanou se hvězdami sociálních sítí, televize a médií,“ popisuje dále Martin Kolář. Podle něj celou soutěž uzavře velké finále, v jehož rámci si hráči budou moci osahat atmosféru italské ligy nebo českého národního týmu.

Pořadatelé počítají se zapojením až tisíce talentovaných mladých hráčů. Role ambasadorů, kteří budou děti provádět celou soutěží, se letos ujali Alex Král, Adam Hložek a Michal Sadílek. Alex Král si v 21 letech zahrál už i v reprezentačním Áčku proti Brazílii, Adam Hložek patří v sedmnácti letech nejen mezi opory ve sparťanském útoku, ale i mezi nejnadějnější hráče UEFA a Michal Sadílek střílí už ve 20 letech góly za PSV Eindhoven.

Více najdete na www.Fotbalovahvezda.cz