Fernando Alonso bude závodit v roce 2021 za RENAULT DP WORLD F1

 SPOLEČNOST RENAULT DP WORLD F1 POTVRDILA, ŽE FERNANDO ALONSO SPOLU S ESTEBANEM OCONEM SE STAL JEJICH PILOTEM PRO SEZONU 2021.

Se 314 starty ve Velké ceně, 32 vítězstvími a 97 pódiovými umístěními se Fernando připojuje k týmu Renault DP World F1 pro nadcházející sezónu. S ohledem na historicky silné pouto mezi týmem a Fernandem Alonsem – Renault a Fernando vyhráli společně dva své tituly mistrovství světa v letech 2005 a 2006 – je toto rozhodnutí odvážné a smysluplné pro budoucnost.

Renault patří k předním stájím ve Formuli 1. Fernando je skvělý řidič, který se vrací k F1, obohacený o další zkušenosti a ochotný budovat svůj tým. Principy práce, překonání sebe sama a vynalézavost, stejně jako Fernandova DNA definovaná houževnatostí a čistým talentem jsou opěrnými body tohoto spojení. Bude nepochybně přínosem ve své snaze o získání titulu tím povýší svůj závazek na nejvyšší úroveň v motoristickém sportu. Snahou je vybudovat tým kolem dvou navzájem se doplňujících  pilotů, kombinujících zkušenost a mládí. Bojový duch Fernanda by měl prospět celému týmu a umožnit mu dosažení svých cílů.

Ilustrační foto : Nico Hulkenberg (GER) Renault F1 Team RS19.
Brazilian Grand Prix, Friday 15th November 2019. Sao Paulo, Brazil.

 

CYRIL ABITEBOUL, ŘEDITEL, RENAULT SPORT RACING:

„Podpis smlouvy s Fernande Alonsem je součástí plánu skupiny Renault pokračovat ve svém závazku k F1 a vrátit se na vrchol skupiny.“ Jeho přítomnost v našem týmu je obrovským přínosem na sportovní úrovni, ale také pro značku, se kterou je velmi pevně spjat. Kromě minulých úspěchů je to smělé společné rozhodnutí i projekt pro budoucnost. Jeho zkušenosti a odhodlání nám umožní získat to nejlepší, abychom tým posunuli k dokonalosti, kterou moderní Formule 1 vyžaduje. Také vnese do  našeho týmu, který se velmi rychle rozrostl, kulturu závodění a vítězství, abychom společně překonali překážky. Spolu s Estebanem bude jeho úkolem pomáhat týmu Renault DP World F1 připravit se na sezónu 2022 za nejlepších možných podmínek. “

FERNANDO ALONSO:

„Renault je moje rodina, moje nejkrásnější vzpomínky ve Formuli 1 na dva tituly Mistra světa, ale teď se dívám dopředu.“ Je to pro mne skvělý zdroj hrdosti a pln emocí se vracím do týmu, který mi dal šanci na začátku mé kariéry a který mi nyní dává příležitost vrátit se na nejvyšší úroveň. Mám své zásady a ambice v souladu s projektem týmu. Jejich pokrok během letošní zimy dává důvěru v cíle pro sezónu 2022 a všechny své závodní zážitky sdílím se všemi od inženýrů až po mechaniky a své týmové kolegy. Tým chce a má prostředky k návratu na pódium, stejně jako já. “