Čokoládová tretra v celé České republice-nový koncept

Čokoládová tretra bude od letošního roku dostupná dětem od 6 do 11 let v celé České republice.

A to prostřednictvím základních škol. Zapojit se může jednoduchým způsobem kterákoli základní škola v zemi. Stačí vyplnit jednoduchý formulář, který naleznete zde.

Na základě registrace získá zástupce školy přístupová hesla pro zapsání celkového počtu účastníků. Následně proběhnou základní kola, která jsou plně v kompetenci jednotlivých účastnických škol – mohou se tedy konat například v hodinách TV či během sportovních dnů školy apod. V jejich rámci si dle příslušné věkové kategorie zazávodí žáci a žákyně na čas na vzdálenost 100 m, 200 m či 300 m. Na webových stránkách soutěže pak vyplní zástupce školy do online systému jména a časy 3 nejrychlejších dívek a 3 nejrychlejších chlapců v každé kategorii. 

Tito žáci postoupí do čtvrtfinále ve městech Praha, Ostrava, Brno, Kladno, Plzeň, České Budějovice, Pardubice, Jablonec a Olomouc dle příslušnosti měst ke krajům. Všechny podrobnosti o jednotlivých  fázích soutěže  najdete v Propozicích ZDE.

Běžecké soutěže základních kol budou ukončeny a jejich výsledky zapsány nejpozději do 15. 4. 2019.

Termíny konání čtvrtfinále budou známy po 15. lednu 2019.

A velká novinka na závěr. Letos poprvé bude pilotně zařazen také hod „oštěpem“, resp. jeho dětskou náhradou „Vortexem“. Přestože je tato soutěž součástí projektu až od úrovně čtvrtfinále, bude také jistě velkou motivací pro účast každé školy. Navíc, když je jejím iniciátorem a patronem  Jan Železný, který zve všechny, kteří ve čtvrtfinále uspějí do semifinálového souboje o účast ve finále, přímo v soutěži světové oštěpařské špičky.