Boj o titul vrcholí – Mistrovství Evropy v autokrosu 2018


Mistrovství Evropy v autokrosu čekají poslední dva závody, první již o tomto víkendu ve Francii, druhý o týden později v Itálii. Do Saint Igy de Vers pochopitelně odcestoval i Petr Nikodém, který obhajuje titul evropského šampiona.

 

První úspěch už má Petr Nikodém za sebou, když v rakouském Hollabrunnu suverénním vítězstvím získal titul Mistra České republiky. Na výsledku už nemůže nic změnit ani poslední závod v Sedlčanech.

Po závodě v Rakousku se mechanici pustili hned do práce, aby byla buggy stoprocentně připravena a nic neponechali náhodě. „Závod ve Francii bude zase jedna velká loterie, stejně jako už předchozí. Pořadatelé se snaží vždy zvýhodnit za každou cenu domácí jezdce, kteří se Evropy nezúčastňují a do konečného pořadí nemohou promluvit. Francouzů bude na startu dokonce šestadvacet, celkem je nás v divizi Buggy 1600 přihlášeno rekordních 49 jezdců. Tak to bude mazec. Pochopitelně včetně celé evropské špičky. My se musíme soustředit hlavně na Kevina Peterse z Lucemburska. V podstatě nám stačí dojet před ním a sbírat body. Třetí Buddelmeyer už nemá šanci. Tato již tradiční evropská trať je vyhlášená především svou dlouhou startovní rovinkou, zakončenou ostrou levou zatáčkou, kde se většinou rozhoduje o osudu dané jízdy,“ říká před závodem Petr Nikodém.

Petr Nikodém

 

Průběžné pořadí Buggy 1600:

 

1.Nikodém Petr 203
2.Peters Kevin 181
3.Buddelmeyer Michael 144
4.Mandel René 137
5.Holzleitner Marvin 136
9.Vaněk Milan 92

 

Caravan Metropol Czech National Team

Petr Nikodém, mistr Evropy 2017, vicemistr Evropy 2016

                             Mistr ČR 2018, 2017, 2016 a 2015