Běžecký seriál PVZP RunTour o víkendu odstartuje třetí virtuální charitativní běh!

Symbolické startovné 100 Kč, distance 1 KM, kterou zvládne opravdu každý a pomoc těm, kteří to potřebují. To jsou virtuální charitativní běhy PVZP RunTour. Tento běžecký seriál byl prvním, kdo v České republice již 28. března uspořádal virtuální charitativní běh! Když se nemohlo kvůli COVID-19 běhat hromadně, mohl si alespoň každý zaběhat individuálně – ať už venku nebo doma. A hlavně – podpořit dobrou věc! Během již proběhlých běhů se podařilo rozběhat více než 2600 běžců a vybrat bezmála 400 000 Kč na charitativní projekty.

O víkendu 6. a 7. června budou mít běžci možnost zúčastnit se v pořadí již třetího pokračování těchto virtuálních běhů. Tento ovšem bude speciální. Nejen, že bude pod patronací generálního partnera seriálu – Pojišťovny VZP, a.s., ale do projektu se zapojila také Nadace Nova, díky níž všichni běžci svojí účastí mohou podpořit malého Olivera, který trpí Angelmanovým syndromem. Jde o vzácné genetické onemocnění (v ČR a SR žije asi 70 diagnostikovaných pacientů), které způsobuje mentální retardaci, zhoršení motorických dovedností, absenci řeči, obtíže s koordinací a stabilitou, častou epilepsii a další neblahé symptomy. Lidé s AS jsou doživotně závislí na pomoci jiných.

„Pomáhat lidem, kteří to potřebují, je nejenom naší každodenní prací, ale máme to i v srdci. Rozhodli jsme se podpořit Olivera, protože malé děti si obzvlášť zaslouží co nejlepší život. Věřím, že spolu s námi se zapojí co největší počet virtuálních běžců,“ říká Halina Trsková, místopředsedkyně představenstva Pojišťovny VZP, a. s. (PVZP).

Princip virtuálního běhu je jednoduchý. Za 100 Kč si běžec zakoupí startovné a pokud chce přispět ještě více, může. Je zde i možnost dobrovolného příspěvku. Celý výtěžek z běhu potom poputuje na podpora malého Olivera. Ve startovním balíčku na běžce čeká startovní číslo, certifikát, fotorámeček, lísteček do tomboly o skvělé ceny. Také získá 50% slevu na unikátní pojištění Český turista od Pojišťovny VZP, a.s., u kterého si může vybrat ze tří variant – Procházka, Výlet nebo Túra, podle druhu rekreace, které dává přednost. K těmto balíčkům si může ještě připojistit elektroniku, překažení cestovních plánů, asistenční službu pro vozidla Bezstarostná jízda, či pojištění stornopoplatků. Na letní dovolenou a výlety po ČR ideální! Navíc v rámci startovního balíčku běžci získají slevu 100 Kč na reálný závod v Ostravě, který se uskuteční již 20. června v krásném industriálním prostředí vítkovických železáren.


Registrace na virtuální charitativní běh budou otevřeny do neděle 7. června do 20 hodiny na webu www.run-tour.cz/virtualni-beh. Zasportujte si společně s námi, přispějte na dobrou věc a natrénujte na start sezóny PVZP RunTour, který je již za dveřmi. Je radost běžet!