Ambice českých atletů na HME 2017 V Bělehradu

Početná výprava se dnes vydává na evropský atletický šampionát bojovat o medaile a finálová umístění.  Každý z atletů má jistě své sny a plány, jak co nejlépe uspět, a tak začněme od těch nejvyšších cílů a tím je obhajoba zlaté medaile na 400 m metrů Pavlem Máslákem. Letos je opět v Evropě nejlepší a jeho jediným cílem je zlatá medaile a my mu budeme držet palce. Společně s ním se na této trati představí Jan Tesař, 17.místo v evropských tabulkách a Patrik Šorm,20.místo v evropských tabulkách, oba dva mají cíl probojovat se do finále a případně bojovat o medaile. Všichni tři jsou také členy štafety 4×400 metrů kde se běží rovnou finále.

V ženské kategorii na této trati máme dvě závodnice, a to Zuzanu Hejnovou, 2.místo v evropských tabulkách a Denisu Rosolovou, 22.místo v evropských tabulkách. Zde bude zajímavé sledovat, jak si bude dvojnásobná mistrně světa poradí z halovými podmínkami. A dále jak Denisa Rosolová zhodnotí svou rostoucí formu a zkušenosti z halových závodů.

Dalším aspirantem na medaili je Jan Kudlička v tyčce mužů, kde se letos pohybuje na 6.místě v evropských tabulkách leč jen pět centimetry od druhé pozice. Ani Romana Maláčová není bez šancí s letošním 9. místem evropských tabulkách. Obě soutěže jsou rovnou finálovým kláním bez kvalifikace a tím se zvyšují naděje na dobré umístění.

V kouli mužů máme dva zástupce, a to Tomáše Staňka, 2.místo v evropských tabulkách a Ladislava Prášila, 5.místo v evropských tabulkách. Prvně jmenovaný doléčuje zranění a ani se nezúčastnil MČR 2017, druhý vrhač jede obhajovat bronzovou medaili z HME 2015 z Prahy. Zde se můžeme dočkat medaile pro naši výpravu.



Na 1 500 m po odstoupení z nominace pro zranění Diany Mezulianikové, zůstala Simona Vrzalová jedinou naší zástupkyní a to s 9.časem letošních evropských tabulek. Na trati 800 metrů máme dvě atletky, a to Lenku Masnou, 20.místo v evropských tabulkách a Kateřinu Hálová, 32.místo v evropských tabulkách. Všechny tyto závodnice mohou překvapit, u tratě 800 m jsou tři postupná kola u 1 500 je rozběh a finále.

Sedmibojař Adam Sebastián Helcelet má letos v hale výbornou formu a odjíždí s 2.místem v evropských tabulkách a tak bude mít jistě jen ty nejvyšší cíle . Jeho kolega Jiří Sýkora se 6.místem v evropských tabulkách taky není bez šancí o boji o medaile a tak máme se na co těšit .

Na nejkratší trati 60 metrů máme dvě naše atletky Barboru Procházkovou, 21.místo v evropských tabulkách a Kláru Seidlovou, 32.místo v evropských tabulkách. Pro obě bude velký úspěch postup do semifinále z rozběhů. Na stejné trati se představí i Jan Veleba, 33.místo v evropských tabulkách a i pro něj bude úspěchem postup do semifinále , ale viděli jsme jeho stoupající formu na MČR 2017 všem sprintérům budeme držet palce .

Na středních tratích se představí Jan Kubista na 800 metrů kde je na 11.místě v evropských tabulkách a zřejmě i Filip Sasínek,25.místo v evropských tabulkách dále máme i Jana Friše na 1 500 m a ten je na 33.místě v evropských tabulkách. Opět platí, že se jedná o specifické podmínky halové atletiky a je zde mnoho možností jak proniknout do finále i s horším časem .

Ve výšce máme opět dva zástupce jak je již delší dobu, ale na místě muže je nováček Martin Heindl se 7.místem v evropských tabulkách a Michaela Hrubá,13.místo v evropských tabulkách. U této disciplíny je těžké něco předvídat a oba dva nás mohou překvapit.

Ještě se na 60 metrů překážek představí Petr Svoboda , který je na 8.místě v evropských tabulkách a má velké zkušenosti z halových závodů

A posledním atletem je na nejdelší halové distanci 3 000 m Jakub Zemaník ten je na 42.místě v evropských tabulkách

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *