Parním vlakem z muzea do muzea

Udělejte si 6. července 2022 výlet parním vlakem taženým lokomotivou Všudybylkou z Lužné u Rakovníka do Chomutova. Po prohlídce muzea ČD  v Lužné u Rakovníka se můžete svézt nostalgickým vlakem na návštěvu chomutovského depozitáře Národního technického muzea.

Ve středu 6. července 2022 můžete spojit návštěvu našeho největšího železničního muzea v Lužné u Rakovníka s projížďkou parním vlakem, který vás doveze do Chomutova, kde bude zpřístupněn železniční depozitář Národního technického muzea.

Jízda parního vlaku s lokomotivou Všudybylka

V čele vlaku sestaveného z historických osobních vozů pojede parní lokomotiva 354.195 (Všudybylka). Ta byla vyrobena v roce 1925 v továrně Českomoravská–Kolben. Dokázala jet rychlostí až 90 km/h. Pro její rozšíření získaly tyto spolehlivé, rychlé a úsporné lokomotivy přezdívku Všudybylka.

Depozitář Národního technického muzea v Chomutově

V chomutovském depozitáři Národního technického muzea si můžete prohlédnout téměř sto kolejových vozidel nejrůznějších typů – od parní lokomotivy vyrobené v roce 1870 až po vozidla nových trakcí o celé století novější.

K vidění jsou lokomotivy někdejších Československých státních drah, salonní, osobní i motorové vozy, elektrické a motorové lokomotivy, historické drezíny, ale i vozidla teprve nedávno vyřazená z provozu u Českých drah.

FOTO : JBCysnews

 

 

 

 

Změna jízdního řádu a nasazení vozidel je vyhrazena.

Více informací naleznete  ZDE

Foto: JB Cysnews

Za lokomotivami do depozitáře Národního technického muzea v Chomutově