Zpěvák Matěj Ruppert nazpíval zamilovanou píseň do komedie Ženská na vrcholu

Už třetí týden se v kinech promítá zimní romantická komedie Ženská na vrcholu v hlavní roli s Annou Polívkovou, Martinem Dejdarem a Markem Němcem. Snímek režisérky Lenky Kny ze zasněženého  horského prostředí aktuálně vidělo přes 133 975 tisíc diváků. Ty mohly potěšit zamilované songy a filmová hudba renomovaného muzikanta a skladatele Michala Pavlíčka. 

Ústřední píseň Tohle není pláč nazpívala dvojice Bára Basiková – Kamil Střihavka, tvůrci filmu by ale rádi upozornili i na jeho další písničku, love song Rusty Soul, kterou nazpíval Matěj Ruppert. „S Michalem už jsem párkrát spolupracoval a vždycky je to pro mě svátek.  Je to totiž jeden z mých absolutních hudebních hrdinů,“ svěřil se zpěvák skupiny Monkey Business, který už má ve svém portfoliu filmových písní víc. „Hodně na nich spolupracuju třeba s Mirkem Chyškou nebo s mým bratrem Romanem Holým,“ řekl Ruppert s tím, že je mu blízké i prostředí, ve kterém se snímek odehrává. „Na hory jezdím často a rád lyžovat, sáňkovat, bobovat i milovat,“ vysvětlil s úsměvem. Ženskou na vrcholu sice ještě neviděl, ale do kina určitě zajde. „Na film samozřejmě s manželkou vyrazíme. Jestli si to ovšem manželka zaslouží,“ dodal.

Michal Pavlíček si vybírá ke spolupráci hlavně své blízké. „Rád pracuju s lidmi, které mám rád. Dobře je znám, znám jejich výraz, jejich barvu hlasu…” odpověděl skladatel na otázku, proč právě Matěj Ruppert nebo dvojice Basiková – Střihavka. Ve filmu mi nazpívala skvěle jednu písničku v angličtině dokonce i mladá zpěvačka Milly Honsová,” dodal muzikant, který byl například nominován na Českého lva za filmovou hudbu k snímku Odcházení.

Po přečtení scénáře o tom přemýšlím, časem se mi zrodí v hlavě nějaká představu o muzice, nápady, jak na to jít. Začnu na tom pozvolna pracovat. Skládám si do šuplíku různé motivy, atmosfery, nálady, a teprve když vidím první obrázky a pak sestřih, začnu témata konkretizovat. Některá sednou, některá hodím do koše, některá udělám uplně jinak. Je to vždycky tvůrčí hledání. Všechno závisí na režiserovi a producentovi, jestli ta cesta, kterou jste se vydal, je v souladu s jejich představou. Pak začínám šít a upravovat motivy na míru. Je to určitý proces, než dojde k souznění a než vznikne definitivní tvář hudby,” vysvětlil Pavlíček proces vzniku filmové hudby.


Trochu svérázná, svobodná matka, úspěšná majitelka biokavárny Helena (Anna Polívková) odjíždí  na popud své tety Ely (Jana Krausová) s nadšeným osmiletým synkem Mikulášem strávit advent na horách, aby se vyhnula svému citovému problému.  Díky své roztržitosti a hře osudu se ocitá na vysokohorské chatě, kde samotářský horal Richard (Martin Dejdar) provozuje adrenalinové sporty a žije tu se svou malou dcerkou Zuzou a živelným bratrem Mišem (Marek Němec), uznávaným členem horské služby, milovníkem žen a zábavy. Celá tahle nesourodá partička se ve sněhem zapadané Samotě rozhodně nenudí. A to Helena ještě netuší, že v tu samou dobu její starostlivá milující matka (Jana Preissová) donutí protestujícího otce (Bolek Polívka),  aby vyrazili na hory za nimi. Jsou Vánoce a rodina musí být přece pohromadě!

 

Premiéra:                                7. 11. 2019

Hrají:  Anna Polívková (Helena), Martin Dejdar (Richard), Marek Němec (Mišo), Jana Preissová (Janinka), Bolek Polívka (Josef), Jana Krausová (Ela), Marek Adamczyk (Bobeš),  Danica Jurčová (paní Farářová), Roman Pomajbo (Farář), jako host Marek Taclík (Pán s psíkem), v dětských rolích Toník Holoubek (Mikuláš), Emma Voksová (Zuza)a členové tatranské Horské záchranné služby