Zákazníci Tesco darovali 119 tun potravin a drogistického zboží

V 108 obchodech Tesco se během uplynulé soboty v rámci 6. ročníku Národní potravinové sbírky podařilo vybrat 119 tun potravin a drogistického zboží. Společnost Tesco dar svých zákazníků navýší o 20 % v hotovosti, tedy částkou 640 000 korun. Tyto prostředky půjdou na podporu Federace potravinových bank.

 

Češi opět dokázali, že mají laskavá srdce. V rámci 6. ročníku Národní potravinové sbírky darovali po celé České republice 321 tun zboží, z toho 41 tun drogistického zboží. V obchodech Tesco se podařilo vybrat více než třetinu z celkového množství, tedy úctyhodných 119 tun potravin a drogerie na pomoc lidem v nouzi. Trvanlivých potravin se v obchodech Tesco vybralo celkem 107 tun, které lidem v nouzi vystačí na 214 119 porcí jídla. „Rád bych poděkoval všem zákazníkům a zaměstnancům, kteří se do sbírky zapojili. Je to důkazem neskutečné solidarity a opět jsme se utvrdili v tom, že pomoc lidem v nouzi nám není cizí,“ říká Patrik Dojčinovič, výkonný ředitel Tesco pro ČR.

Společnost Tesco, jako každý rok, navýší dar svých zákazníků o 20 % v hotovosti. Celkem tak podpoří potravinové banky finančním darem ve výši 640 000 Kč. „Řada našich kolegů bude nyní v roli dobrovolníků pomáhat potravinovým bankám třídit veškeré potraviny a drogistické zboží,“ doplňuje Patrik Dojčinovič. Pro potravinové banky nyní začíná nejnáročnější období, kdy musí veškeré potraviny a drogerii roztřídit, a dle priorit a potřeb rozdělit jednotlivým neziskovým organizacím a lidem v nouzi tak, aby pomoc putovala přesně tam, kde ji nejvíce potřebují.

Sbírku přišla podpořit i řada známých osobností. V nákupním centru Eden v pražských Vršovicích tak zákazníci mohli potkat např. moderátorku Televizních novin TV Nova Petru Svobodu.