Vlak srazil a usmrtil jelena na trati Nový Bor – Česká Lípa

Trať 080 – Jedlová – Mladá Boleslav hl.n.V úseku: Nový Bor – Česká Lípa hlavní nádraží Vlak Os 6003 srazil a usmrtil jelena.

Další informace k mimořádné události

Jelen evropský

Jelen evropský (Cervus elaphus), je velký sudokopytník z čeledi jelenovitých (Cervidae). Vyskytuje se na rozsáhlém území Evropy, na Kavkaze, v Malé, západní a střední Asii a izolovaně také na území mezi Marokem a Tuniskem, což z něj činí jediný druh jelena v Africe. Člověkem byl později zavlečen i do jiných částí světa, např. do Austrálie, na Nový Zéland nebo do Argentiny.

Po celá století byl jelen evropský velmi oblíbenou lovnou zvěří, což na značné části jeho areálu rozšíření platí dodnes. Ačkoli byla jeho početnost často viditelně oslabena, díky zpětné reintrodukci do volné přírody a mnoha ochranářským opatřením přežívá v poměrně hojném počtu i v současné době.

zdroj : wikipedia.org

Titulní foto : Autor: Smudge 9000 (https://www.flickr.com/people/smudge9000/) – Original photo on Flickr (https://www.flickr.com/photos/smudge9000/2207401280/), CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=10678302