Vítr odnesl kus střechy finančního úřadu v Ostrově na Karlovarsku

Karlovy Vary 10. března (ČTK) – V Karlovarském kraji odpoledne opět zesílil vítr. Na několika místech pokácel na silnice stromy, v Ostrově na Karlovarsku dokonce odnesl část střechy finančního úřadu, řekli dnes ČTK mluvčí hasičů a policie. Před velmi silným větrem, který hrozí v Česku dnes odpoledne a v noci na pondělí, varovali meteorologové. Vítr může na horách dosáhnout až síly orkánu.

Mluvčí krajských hasičů Martin Kasal ČTK řekl, že hasiči mají za odpoledne v souvislosti s počasím zvýšený počet zásahů, přesné číslo zatím neměl k dispozici. Zasahovali po celém kraji. Policejní mluvčí Soňa Podlahová informovala například o stromech spadlých na silnici před Aší, v Horním Slavkově, Sokolově, v obcích Teplá, Tři Sekery, Heřmanov a na dalších místech.

Podle starosty Ostrova Jana Bureše odnesl vítr zhruba 40 procent střechy finančního úřadu v centru města. Nikomu se při tom nic nestalo. Spadlé trosky střechy ale zavalily zaparkovaná auta a poškodily je. „Sedm je hodně poničených, jedno méně, dalším třem autům se to vyhnulo, ale budou se odtahovat,“ řekl starosta ČTK. Hasiči budou podle něj odstraňovat z objektu uvolněné zbytky střechy. Další škody ve městě zatím hlášené nemá. „Povolali jsme do akce druhou hlídku městské policie, která měla nastoupit až na noční službu, a pošleme je, aby projeli Ostrov a městské části a situaci zkontrolovali,“ řekl Bureš.

Podle Josefa Cinka z plzeňské pobočky Českého hydrometeorologického ústavu dnes odpoledne naměřily přístroje nejsilnější náraz větru v Aši, kde dosáhl rychlosti přes 115 kilometrů v hodině. Na Klínovci měl vítr rychlost 104 kilometrů a v Krásném Údolí téměř 94 kilometrů za hodinu. Na řadě míst Karlovarského kraje silný vítr doprovázely i bouřky. V následujících hodinách bude vítr ještě pravděpodobně sílit

INFO A FOTO : ČTK