Vítězem soutěže Železniční stavba roku v kategorii Modernizace železničních stanic a uzlů je rekonstrukce železniční stanice Čelákovice.

Hlavním cílem bylo vybudovat jedno ostrovní a dvě vnější nástupiště, jakož i dva s komunikacemi propojené podchody pro pěší a cyklisty. Nové podchody s bezbariérovým přístupem přivádějí cestující z více směrů na tři nástupiště. Rekonstrukcí prošla i historická výpravní budova. Projekt byl navíc doplněn o výstavbu cyklověže, která nabízí prostor dohromady až pro 118 kol. Správa železnic zajistila vůbec poprvé tuto službu v rámci modernizace železniční stanice.

Ze stránek :

Děkujeme Správě železnic za toto ocenění, kterého si velmi vážíme. Tato stavba pro nás byla velkou výzvou, kdy jsme měli možnost prokázat, že jako elektromontážní firma dokážeme úspěšně koordinovat veškeré stavební práce. Prokázali jsme schopnost i takové projekty zvládnout. Věříme, že cestující jsou spokojeni a že jsme přispěli ke zvýšení rychlosti, plynulosti , bezpečnosti a komfortu železniční dopravy.

stanice Čelákovice.