V Česku bude spuštěna první módní značka pro náhrobky

Bude smutná hřbitovní šeď brzy patřit minulosti? Čím dál více lidí klade důraz na individualitu také na své poslední cestě. Značka náhrobků „Rokstyle“ se tohoto vývoje chopila a po velkém úspěchu v Německu i Rakousku se nyní vydává do České republiky.

Značka „Rokstyle“ byla vytvořena v duchu hesla „Věčná krása“. Nová generace náhrobků dodává díky bronzovým emblémům, kamenům z dílny Swarowski či až skleněným intarziím, výrazově silnou estetiku a nejvyšší kvalitu. Každý tak může vyjádřit individuální životní pocit na rámec života samotného, z každého náhrobního kamene se stává jedinečné umělecké dílo. Sestavené láskou, myšlenkami a slovy, uchovává paměť i vzpomínku na osobu, která odešla, velmi specifickým způsobem.

Podoby pohřbu, které jsou nyní v kurzu, jako například diamantový, vesmírný či stromový pohřeb ukazují, že si lidé rozvoj forem pohřbívání přejí. Průmyslové odvětví vyrábějící rakve již určitou dobu nabízí exotické designy, nyní jsou poprvé k dispozici náhrobní kameny, které tomuto trendu plně odpovídají.

Vedoucí značky Rokstyle, Alexander Hanel uvádí: „Díky tomuto zcela novému způsobu bychom chtěli pozůstalým poskytnout osobité náhrobní kameny, které splňují vysoké, individuální nároky. Kromě toho pochází naše rodina původně z obce Velké Kunětice, tudíž nám obzvlášť záleží na tom, abychom zažili v České republice úspěšný start.“

Náhrobní kameny se prodávají prostřednictvím společnosti Metal Granit v Letovicích u Brna, v České republice. Specificky, pokud jde o český trh, vznikl samostatný katalog značky Rokstyle, který bude k mání od července roku 2019.

V roce 2013 vzniklo díky založení „Rokstyle“ první módní značky pro náhrobní kameny v celosvětovém měřítku nová značka, která v mezičase získala mnoho ocenění, například německou cenu German Brand Award, cenu Plus X Award, Green Product Award a německé ocenění za design German Design Award. Tyto náhrobní kameny jsou k mání v Německu, Rakousku, v Itálii, Švýcarsku a nyní také v České republice.