V centru České Lípy spadla na chodník a do silnice stěna z lešení

Dnes kolem 13.45 se v centru České Lípy na rohu Moskevské ulice zřítila stěna z montovaného lešení zhruba šest metrů vysoká a devět metrů široká přímo na chodník a do přilehlé silnice. Jen díky neuvěřitelnému štěstí pod ní v tu chvíli neprocházel žádný chodec a po silnici jelo jen jediné osobní vozidlo tovární značky Škoda Karoq, jehož řidič tento karambol ustál bez zranění. Nicméně prkna a lešenářské trubky, které na Karoq dopadly,  na něm zanechaly škodu za nejméně 100 000 korun.

Na místo okamžitě vyjel spolu s kriminalisty a vyšetřovatelem také psovod se služebním psem, který  zjišťoval, zda se pod lešenářskou stěnou, která byla u domu v demolici původně zakrytá plachtou, nenacházejí zranění lidé.

Žádné zraněné naštěstí pod spadlým lešením nenašel. V tuto chvíli provádíme úkony trestního řízení pro přečin obecného ohrožení z nedbalosti, které nám pomohou příčinu události objasnit a zjistit, kdo za ni nese odpovědnost. Ohledání místa i odstraňování toho, co ze spadlého lešení zbylo, zcela uzavřelo frekventovanou silnici na několik hodin.

 

Zdroj : PČR – KŘP Libereckého kraje