Ukončení provozu veřejných kluzišť v březnu 2019

MČ Praha 8 se rozhodla vzhledem k náhlému oteplení postupně ukončit provoz tří veřejných kluzišť, které na svém území provozovala.  Kluziště se postupně uzavřou první tři březnové neděle.

V neděli 3. března se naposledy bruslí v kasárnách Karlín, 10. března na koupališti Ládví a nakonec 17. března 2019 v Bohnicích na hřišti u ZŠ Glowackého. „Letošní bruslařskou sezónu hodnotím velmi pozitivně. Bruslilo se dlouho a zájem byl ještě větší než loni,“ říká radní pro kulturu MČ Praha 8 Michal Švarc, pod jehož záštitou se letos na Osmičce bruslilo. „Od prosince do konce února navštívily naše kluziště stovky malých i velkých bruslařů. Jarní počasí nám tuto zimní radovánku ukončilo dříve, než jsme chtěli, ale z ekonomických důvodů by nebylo vhodné pokračovat,“ vysvětluje radní Švarc.

Kromě bruslení pro MŠ a ZŠ MČ Praha 8, které kluziště využívaly dopoledne v rámci hodin tělesné výchovy, a veřejného bruslení, uspořádala Osmička 2. února 2019 na kluzišti v Bohnicích také charitativní zápas na podporu FOD Klokánek Chabařovická. Tým Prahy 8 vedený kapitánem a starostou Ondřejem Grosem se postavil týmu Redaktoři České televize v čele s Robertem Zárubou. Zápas vynesl dětem přes 15 tisíc korun.