Uber teď nabízí jízdu taxíkem v Praze

Za posledních pět let Uber používal úžasnou technologii, aby pomohl lidem se pohybovat po Praze a vydělávat peníze. Tisícovky Čechů a turistů se každý den spoléhají na naši platformu, což je pro nás velký úspěch. Ale za účelem povzbuzení většího množství lidí k tomu, aby nahradili své osobní automobily chytrými telefony, musíme se neustále vyvíjet. Proto dnes uvádíme pilotní verzi Uber Taxi.

Uber Taxi vyzve uživatele aplikace Uber k tomu, aby zvážili taxíky mezi několika alternativami, které mají k dispozici pokaždé, když otevřou aplikaci. Umožní jim také jezdit taxíky, aniž by se museli obtěžovat s jejich přivoláváním na ulici nebo s sebou nosit hotovost. Tento produkt jim také umožní používat všechny výhody Uberu při jízdě taxíkem, což zlepšuje jejich zážitek zejména z hlediska bezpečnosti.

Pro řidiče taxislužby jsou výhody spolupráce s Uberem dokonce ještě větší. Jakmile se přihlásí na Uber platformu, mohou si vybrat, zda budou přijímat žádosti o jízdu pro Uber Taxi nebo jakoukoli jinou službu, ke které mají oprávnění. Přístup k novému, většímu počtu uživatelů znamená, že řidiči taxislužby budou trávit méně času čekáním a více času vyděláváním peněz.

Uber Taxi je velkým krokem k modernizaci taxislužeb v Praze jako celku, protože umožňuje jízdu taxíkem při současném využití všech nejlepších vlastností Uberu, jako jsou:

– Inteligentní odeslání: vždy, když vznikne požadavek, je vyzváno nejbližší taxi, aby pro uživatele přijelo. Uber partner nebude znát adresu uživatele dřív, než uživatel nastoupí do auta, což snižuje pravděpodobnost odmítnutí

– GPS Sledování: pomocí aplikace Uber mohou řidiči taxislužby sledovat svou trasu jak v reálném čase, tak prostřednictvím e-mailu, který potvrzuje cestu.

– Důvěryhodné kontakty: uživatelé Uberu mohou na začátku každé jízdy určit pět přátel a rodinných příslušníků jako důvěryhodné kontakty a automaticky s nimi sdílet podrobnosti o jízdě včetně očekávané doby příjezdu.

– Odesílání textových zpráv v aplikaci: partneři a uživatelé mohou odesílat zprávy prostřednictvím chatu, což usnadňuje komunikaci obou stran, i když je uživatel turistou, který nemá přístup k běžným hovorům a zprávám

– Anonymizace: aplikace Uber umožňuje také telefonní hovory zcela anonymním způsobem, takže ani řidiči, ani zákazníci, nemají přístup k osobním údajům

– Vzájemné ohodnocení: na konci každé cesty jsou řidiči a zákazníci vyzváni k tomu, aby se navzájem ohodnotili, což pomáhá zlepšit kvalitu celého systému

Taxi Uber splňuje místní předpisy týkajícím se taxislužeb, proto jsou jeho ceny stanoveny taxametry. Na konci každé jízdy Uber Taxi řidič taxíku vloží do aplikace Uber konečnou cenu jízdy.

Jako u každého, kdo se zapojí do Uber platformy, aby našel zákazníky a vydělával peníze, budou řidiči taxislužby požádáni, aby zaplatili poplatek za služby, ale pouze ve výši 8 % za první 3 měsíce, což bude výrazně nižší než cena poplatků tradičních dispečerů taxi.

Řidiči taxíků se mohou přihlásit na adrese uber.com/drive. Budou podléhat stejným kontrolám jako všichni ostatní partneři. Momentálně již jsou někteří tradiční taxikáři, jako například City Taxi, partnerem Uberu.

Ash Kebriti, generální manažer Uberu pro střední a východní Evropu

Toto je důležitý krok k dosažení našeho cíle stát se jednotným kontaktním místem pro všechny potřeby v oblasti pohybování v ulicích města. Kromě služeb pro řidiče taxislužby a uživatele, chceme naši nabídku neustále přizpůsobovat zákazníkům a stát se cenným dlouhodobým partnerem města Prahy. Chceme, aby to byla skutečná platforma, která nabízí spolehlivé a inteligentní alternativy ke všem případům použití osobního automobilu.