Turnovská pivnice Waltrovka – místo pro klidné posezení s výborným jídlem uprostřed Jinonic

Síť restaurací a pivnic v Turnově, v Praze, v areálu Obří sud Javorník a v Příhrazech spojují řemeslná piva z Turnova. My jsme navštívili restauraci Turnovská pivnice Waltrovka v Praze-Jinonicích.

Turnovská pivnice

Všechna Turnovská piva můžete ochutnat pouze v podnicích, kterým se říká Turnovská pivnice. Projekt navazuje na historii vaření piva v Turnově. To se přímo ve městě Turnově vařilo až do roku 1942.

Turnovská pivnice

Turnovská restaurace Waltrovka

Restaurace byla otevřena 15. června 2020 v prostorách bývalého továrního areálu Waltrovka. Naleznete ji v budově Walter. Je zde výborně využit prostor okolo budovy pro venkovní zahrádku v rohovém uspořádání. Při návštěvě je příjemné zde posedět pod slunečníkem v klidném prostředí s výhledem na Walterovo náměstí.

Vnitřní část restaurace je prostorná, můžete však využít možnost rezervace. Při naší návštěvě jsme se setkali s ochotnou obsluhou, která nám vyšla vstříc, když jsme změnili své rozhodnutí a přesunuli se z vnitřních prostor restaurace do venkovní zahrádky, abychom si užili příjemný letní den venku na čerstvém vzduchu.

Turnovská pivnice Waltrovka

Denní nabídka.

Pokud sem přijdete na oběd, můžete využít možnost denní nabídky s výběrem ze dvou polévek a pěti hlavních jídel. Součástí denní nabídky je také dezert. Protože máme rádi pokrmy z ryb, vybrali jsme si filet ze pstruha s přílohou fregola sarda a omáčkou z červených papriček. Jídlo bylo velmi chutné, omáčka z červených paprik mu dodala jinou chuť,než jsme zvyklí. Kombinace s přílohovou specialitou ze Sardinie, perličkovými těstovinami z pražené krupice a pšenice je také netradiční, ale poté, co jsme ochutnali, musíme řici, že je to rozhodně dobrá volba. Ač jsme byli v pivnici, k rybímu pokrmu jsme si objednali sklenku vína Rulandské šedé. Bylo výborné a vychlazené na správnou teplotu.

Turnovská pivnice Waltrovka – interiér

Návštěvu této restaurace doporučujeme. Nabízí možnost v příjemném a klidném prostředí si vychutnat dobré jídlo za příznivé ceny.

Adresa:

Walterovo nám. 329/2

158 00 Praha 5|

 

Otevírací doba

Po – Čt       11.00 – 23.00

Pá – So      11.00 – 24.00

Ne             11.00 – 22.00

 

Webové stránky restaurace: https://turnovskapivnice.cz