Tento pátek proběhne mimořádné promítání filmu Milada Horáková ve Frenštátě pod Radhoštěm

Město Frenštát pod Radhoštěm si připomene DEN PAMÁTKY OBĚTÍ KOMUNISTICKÉHO REŽIMU, který připadá na 27. června. Naše město si tento významný den připomene už v pátek 26. června 2020 dvěma akcemi.

Tou první je setkání u památníku obětí komunismu a Záviše Kalandry u vchodu do budovy ZŠ Tyršova1053 v pátek 26. června 2020 od 9.00 hodin. Druhou akcí je veřejná projekce filmu MILADA, která proběhne tentýž den od 15.30 hodin ve frenštátském kině. Vstup na tuto projekci je VOLNÝ. „Film Milada vypráví příběh ženy, v jejíž osobnosti a životě byly morální principy zakořeněny tak silně, že se často ve svých rozhodnutích řídila více svým svědomím než srdcem, a to i za cenu ohrožení vlastní rodiny a sebe sama. Milada Horáková byla popravena 27. června 1950 i přesto, že tehdejší prezident Československé republiky dostal mnoho žádostí o udělení milosti. O její milost žádali např. Albert Einstein, Winston Churchill nebo Eleanor Rooseveltová. Ústředními tématy filmu jsou svoboda, boj za demokracii, pravda, láska, naděje, moc a oběť, které jsou velmi aktuální i dnes.“ (zdroj: ČSFD).

V procesu s Miladou Horákovou byly vedle řady doživotních a dlouholetých rozsudků odnětí svobody, vyneseny čtyři rozsudky trestu smrti. Vedle Milady Horákové tak skončil na popravišti také frenštátský rodák publicista a novinář Záviš Kalandra…