TeamViewer uzavřel partnerství s týmy MERCEDES-AMG PETRONAS F1 a FORMULA E MERCEDES-EQ

MERCEDES-AMG PETRONAS FORMULE 1 TEAM a tým MERCEDES-EQ FORMULA E společně oznámili nového oficiálního partnera přední softwarovou společnost Teamviewer.

Partnerství TeamViewer s týmy Mercedes- AMG Petronas F1 a Formula E Mercedes-EQ

TeamViewer poskytne týmům řešení vzdáleného připojení a další špičkové technologie pro zvýšení výkonu v příštích pěti letech. Softwarová společnost vstupuje na novou půdu jako první značka, která se dohodla na novém partnerství s Mercedesem ve Formuli 1 a Formula E, včetně uvedení značky na obou automobilech a závodních oblecích pilotů. Jako jediný výrobce soutěžící v obou sériích má Mercedes jedinečnou pozici k uskutečnění tohoto partnerství.

TeamViewer se připojí k high-tech ekosystému, který vytváří budoucnost mobility v nejrychlejší vývojové laboratoři na světě, a to díky pokročilým výkonným hybridním řešením ve Formuli 1 a bateriové elektrické technologii ve Formuli E, které si najdou vbudnoucnu cestu k osobním automobilům. Náročné vzdálené provozní podmínky, jakož i povaha každé závodní série založené na datech, ukáží případy použití, které lze pro zákazníky TeamVieweru převést ze závodní dráhy do průmyslového prostředí.

Software TeamViewer zefektivní týmy Mercedesu díky optimalizovanému dálkovému ovládání a lepšímu propojení mezi týmovými procesy na trati a zpět na základně, zejména pokud jde o podporu závodu během testování a závodu. TeamViewer  dále sehraje důležitou roli na cestě motoristického sportu k čistým nulovým emisím, protože umožní lidem a společnostem efektivně sledovat systémy na dálku. Díky tomu a řešení IoT na více místech může technologie TeamViewer přinést další snížení uhlíkové stopy závodních týmů, z nichž každý dosáhl v loňském roce Standardu FIA 3 * pro  environmentální akreditaci .

Oznámení také poskytuje krátký náhled  značky, která se objeví na závodních vozech Mercedesů ve Formuli 1 a Formuli E, jakož i na kombinéze pilotů a oblečení týmů v jednotlivých  monackých závodech v každé sérii – Monaco E-Prix se pojede 8. května 2021 a Grand Prix de Monaco o dva týdny později, 23. května 2021.

Formule 1 ,která je přenášena do více než 170 zemí po celém světě a má více než 500 milionů  fanoušků, je nejoblíbenější sportovní platformou na světě. Vedle celosvětové špičky motoristického sportu  Formula E získala nové příznivce díky svému  jedinečnému formátu městských závodů a obě série společně podpoří ambice TeamViewer stát se skutečně globální technologickou značkou prostřednictvím závodů v 25 zemích napříč šesti kontinenty.

„Těší nás ,že můžeme oznámit nové partnerství se společností TeamViewer,“ prohlásil Toto Wolff, generální ředitel a šéf týmu  Mercedes-AMG Petronas F1 Team  a šéf Mercedes-Benz Motorsport. „Motorsport je osvědčeným katalyzátorem technologického a obchodního rozvoje a máme radost, že v nadcházejících letech budeme na obou frontách spolupracovat. Jedná se o dynamickou a ambiciózní značku a perfektně zapadá do průkopnického ducha Mercedes-Benz v motoristickém sportu. Díky spolupráci napříč F1 a FE můžeme dosáhnout zvýšení technologického výkonu a pomůžeme optimalizovat vzdálené ovládání. Kromě vlastních ambicí v oblasti udržitelnosti jsme přesvědčeni, že růst společností jako TeamViewer významně změní emise CO2 v mnohem větším měřítku. Jsem rád, že je mohu v týmu uvítat  a těším se, až se jejich značka objeví v květnu na závodech v Monaku. “

Oliver Steil, generální ředitel společnosti TeamViewer:

„Jsme velmi hrdí na to, že se můžeme stát oficiálním partnerem Mercedes-Benz, jedné z nejznámějších značek v motoristickém sportu. TeamViewer a Mercedes sdílejí stejné hodnoty pokud jde o výkon, inovaci a inženýrství. Toto partnerství je klíčovým pilířem naší strategie budování skutečně globální technologické značky a vytváření nových příležitostí k přenosu případů použití z nejrychleji se pohybujících a nejvíce datově orientovaných sportů do průmyslového prostředí našich zákazníků. Těší nás, že můžeme poskytnout týmům Mercedes Formule 1 a Formule E naše  přední řešení pro konektivitu pro vzdálenou diagnostiku a spolupráci – což je činí rychlejšími, efektivnějšími a udržitelnějšími. Spojení sil s nejúspěšnějšími týmy v motoristickém sportu je základem naší strategie dlouhodobého růstu a vytváří přidanou hodnotu pro naše zákazníky, zaměstnance a akcionáře. “

 

TeamViewer

je přední světová technologická společnost, která poskytuje platformu připojení pro vzdálený přístup, ovládání, správu, monitorování a opravy zařízení jakéhokoli druhu – od notebooků a mobilních telefonů až po průmyslové stroje a roboty. Přestože je TeamViewer zdarma pro soukromé použití, má více než 550 000 předplatitelů a umožňuje společnostem všech velikostí a ze všech průmyslových odvětví digitalizovat své nejdůležitější procesy prostřednictvím bezproblémového připojení. Od založení společnosti v roce 2005 byl software TeamViewer nainstalován na více než 2,5 miliardách zařízení po celém světě. Společnost má sídlo v Goppingenu v Německu a celosvětově zaměstnává více než 1300 lidí. Další informace najdete na www.teamviewer.com.

Foto: Sebastian Kawka