Stromovka ožije letničkami, které zasely děti ze ZŠ Umělecká v Praze 7


Záhony na parteru před Šlechtovou restaurací ve Stromovce jsou do doby dokončení rekonstrukce objektu Šlechtovky provizorně zakládány z přímých výsevů a jsou doplňovány letničkami z předpěstované sadby. Již čtvrtým rokem odbor ochrany prostředí pražského magistrátu k této činnosti zve školní děti.

Minulý týden se ve Stromovce vystřídaly tři třídy z nedaleké Fakultní ZŠ Umělecká. Děti si mohly vyzkoušet celý postup založení květinových záhonů z letniček z přímých výsevů a z předpěstované sadby na třech velkých záhonech. Jako malou odměnu si odnesly i vzorek osiva letniček, který zde byl vyséván.

„Je velmi důležité, aby městské děti dostávaly příležitost podílet se na zakládání záhonů a pokud možno i na péči o ně. Vidí, kolik práce dá takový záhon založit, více si pak zeleně považují a také ji víc chrání,“ říká radní hl. m. Prahy Jana Plamínková, která tuto aktivitu podporuje.

A protože letos Stromovka slaví 750 let od založení, bylo dnešní „zahradničení“ doplněno i povídáním o historii tohoto největšího pražského parku.