Střet vlaku s automobilem na přejezdu u Rakovníka

Trať 162 | Rakovník – Kralovice u Rakovníka (a zpět)V úseku: Lubná – Zavidov

 titulní foto : Facebook

Bilance nehody vlaku

dnes 13. 7. 2019 v 15.4 hodin se mezi Petrovicemi a Příčinou na Rakovnicku střetl osobní vlak jedoucí z Rakovníka do Čisté s dodávkou. Nehoda se udála na železničním přejezdu zebezpečeném světelnou výstražnou signalizací. V důsledku střetnutí osobní vlak vykolejil. Při nehodě byla jedna osoba jedoucí v dodávce usmrcena a dalších šest osob bylo zraněno (1 těžké a 2 lehké v dodávce, 1 těžké a 2 lehká cestující ve vlaku). Provoz na trati je přerušen. Drážní inspekce šetří příčiny a okolnosti v místě mimořádné události.

Celkově byly škody odhadnuty na 5 160 000 Kč s tím, že 5 milionu je škoda na vlaku, 150 tisíc na dodávce a 10 tisíc na trati.

Příčiny a okolnosti vzniku mimořádné události jsou v šetření Drážní inspekce.

Dva lidé – muž a žena – jsou těžce zraněni. „Utrpěli vážná mnohočetná poranění,“ uvedla mluvčí záchrané služby Petra Effenbergerová. Těžce zraněnou ženu přepravila helikoptéra do Ústřední vojenské nemocnice.

Druhý vrtulník odletěl se zraněným pětadvacetiletým mužem do plzeňské fakultní nemocnice – slova  mluvčí plzeňské záchranné služby Mária Svobodová.

This slideshow requires JavaScript.

foto : Drážní inspekce

Trať 162 | Rakovník – Kralovice u Rakovníka (a zpět)

V úseku: Lubná – Zavidov

Probíhající mimořádnost Pravidlo: Nahrazení náhradní autobusovou dopravou

13. července 2019

  • Začátek – 15:14

  • Předpokládaný konec  – 23:00