Středověk můžete zažít v historickém parku Bärnau-Tachov

Historický park – zde můžete zažít cestu časem a poznávat všední život lidí v době  středověku 9. až 13. století.

Historický park

Historický park je s více než 30 zrekonstruovanými budovami z období středověku největším archeoparkem svého druhu na německy mluvícím území. Ve třech sídelních skupinách můžete navštívit např. slovanský dlouhý dům, hrádek typu motte s přidruženými obytnými a hospodářskými budovami, jakož i velký příbytek z 9. – 13. století n.l. Tímto jedinečným způsobem ukazuje Historický park dějinný vývoj regionu, který se vyznačuje sblížením bavorského obyvatelstva se slovanskými osadníky.

Během prohlídky muzea projdete raně středověkou slovanskou vesnicí, vyšplháte na impozantní hrádek typu „motte“ z 11. století a nakonec zavítáte do osady z období vrcholného středověku. P se neustále proměňuje, průběžně vzniká něco nového, a tak můžete přihlížet stavbě dalších domů.

Všechny budovy jsou věrnými rekonstrukcemi originálních domů, které dnes již neexistují. Jak vypadaly, mohou archeologové přesto vysledovat na základě dřevěných a kamenných zůstatků. Díky nejmodernější technice je dokonce možné určit stáří přesně na rok. Například hostinec je vytvořen přesně podle modelu, který je datován 1261. I vybavení domů, počínaje nábytkem až po osobní věci našich středověkých představitelů, odpovídá historickým nálezům.

V tomto interaktivním muzeu je obraz středověku přiblížen návštěvníkům  zábavnou formou. Přitom se nabízí řada příležitostí, jak se aktivně zapojit při akcích nebo kurzech: vyzkoušet si můžete např. lukostřelbu, stavbu lepenice nebo plotu…

Občerstvit se můžete v muzejní restauraci  Brot&Zeit, která je otevřena od března do listopadu. Středa – Neděle 11-18 hod, v pátek do 22 hodin.



Foto: Historický park Bärnau-Tachov

Zahájení sezony : 25. března 2018

Naši odborně vzdělaní průvodci vás provedou celým muzeem a obeznámí vás se vším, co je potřeba vědět o životě a výstavbě v dřívějších dobách. Prohlídka trvá cca 1,5 hodiny.

Ve dnech, kdy se konají akce, se můžete zúčastnit prohlídky v 15:00 hodin bez přihlášení.

Minimální počet účastníků: 5 osob

Cena: 2,00 eura plus vstupné

Abychom mohli našim návštěvníkům nabídnout prohlídky i v jiných dnech, jsou u pokladny zdarma k zapůjčení audio-průvodci

Kalendář akcí v roce 2018

naleznete ZDE 

Foto: Historický park Bärnau-Tachov

Otevírací doba:

  • úterý až neděle
  • 10:00 hodin až 18:00 hodin

 

 

Adresa:

  • Geschichtspark Bärnau-Tachov
  • Naaber Straße 5 b
  • 95671 Bärnau

Bärnau leží v okrese Tirschenreuth v severní části Horní Falce (Bavorsko), přímo u hranic s Českou republikou.

 Více informací naleznete  na : https://www.geschichtspark.de/cs