Stavební veletrh FOR ARCH udělil prestižní ocenění GRAND PRIX a TOP EXPO

 Stavební veletrh FOR ARCH, který se koná ve dnech 21. až 25. září v PVA EXPO PRAHA, během úterního slavnostního galavečera v Kongresovém sále výstaviště v Letňanech rozdal prestižní ocenění v soutěžích GRAND PRIX za nejzajímavější vystavené produkty a TOP EXPO za nejpoutavější expozice. O vítězích rozhodovala nezávislá porota složená z odborníků napříč obory stavebnictví.

Nejmodernější technologie a řešení jsou na veletrhu FOR ARCH tradičně prezentovány a ty nejlepší z nich hodnotí první den veletrhu na stáncích vystavovatelů odborná porota. Exponáty přihlášené do této soutěže se posuzují hlavně z hlediska technických parametrů, progresivní technologie, netradičního nápadu, mimořádné kvality za přijatelnou cenu, materiálu, ekologie, energetické úspornosti i možnosti uplatnění na trhu.

Při příležitosti konání 32. ročníku veletrhu se soutěže GRAND PRIX zúčastnilo 15 exponátů, které posuzovala porota v čele s předsedou prof. Karlem Kabelem z Fakulty stavební na ČVUT v Praze. Dalšími členy byli Ladislav Brett z České komory autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě, Pavel Košnar z Asociace bazénů a saun ČR, nezávislí odborníci Vladimír Galád a Zdeněk Lyčka.

GRAND PRIX v roce 2021 získaly firmy:

  • VELUX Česká republika, s.r.o. za inovativní řešení spoje dvou střešních oken VELUX Instalační set DUO
  • OZONTECH, s.r.o. za generátor ozonu ANNIHILATOR MINI 6000 s čidlem
  • COMINFO, a.s. za vstupní turniket EasyGate Superb
  • ACOND a.s. za tepelné čerpadlo vzduch-voda Acond PRO-R

 

Čestné uznání získaly firmy:

Slavona s.r.o. za inovativní řešení vnějšího rámu dřevěného okna Okno Progression, verze GRP

WIENERBERGER s.r.o. za obecně použitelný online nástroj pro sofistikovaný odhad nákladů na stavbu rodinného domu Wienerberger konfigurátor domu

V případě soutěže TOP EXPO byly vyhlášeny nejpůsobivější expozice, které jsou zároveň i vysoce funkční a splňují kritéria pro komunikaci se zákazníkem. Hodnoceny byly všechny expozice veletrhů v kategoriích do 60 m2 a nad 60 m2.

Cenu TOP EXPO za kategorii do 60 m2 získaly firmy:

 

Za veletrh FOR ARCH

COMINFO, a.s.

Xella CZ, s.r.o.

Za veletrh FOR INTERIOR

LUSITO – DECO LOCO

 

 Cenu TOP EXPO za kategorii nad 60 m2 získaly firmy:

 

Za veletrh FOR ARCH

VELUX Česká republika s.r.o.

FENIX Trading, s.r.o.

Za veletrh FOR INTERIOR

JELÍNEK – výroba nábytku s.r.o.

foto : JCCysnews a For arch