Společnost CANABA otevřela první showroom s bydlením v České republice

Možnost objednat si dům podobně jako zájezd cestovní kanceláře či na míru šitý oblek. Firma Canaba, největší dodavatel rodinných domů na klíč, se rozhodla otevřít první showroom s bydlením v České republice. Revoluční koncept prodejny, v němž je možné se seznámit s kompletní nabídkou domů i bytů společnosti, lze navštívit v Centru Černý Most v Praze.

„Prodej domů v obchodních centrech je v Česku novinkou, na západ od našich hranic – například v sousedním Německu – jde však o běžnou věc, nad kterou se nikdo nepozastavuje. Proto jsme se rozhodli představit podobný showroom i u nás. Od doby, co jsme v roce 1991 společnost Canaba založili, si zakládáme na tom, že všechny naše domy je možné si před objednáním prohlédnout, vyzkoušet a až poté se rozhodnout, který z nich bude vyhovovat právě vašim potřebám. Představit naši kompletní nabídku v místech, kde je „nakupování doma“, tedy v obchodním centru, nám přišlo jako další logický krok,“ představuje novinku výkonný ředitel Canaby, Ing. Pavel Herclík.

Díky široké nabídce domů na klíč si v novém showroomu vybere bydlení na míru doslova každý. Canaba má v nabídce jak byty (od menších studií po luxusní mezonety), tak rodinné domy v cenách od 1,9 do 15 mil. korun. Prodej v showroomu funguje tak, že si s obchodním zástupcem nejprve specifikujete vaši představu a vyberete vhodný typ bydlení a poté domluvíte termín návštěvy některého ze vzorových domů či bytů.

Revoluční součástí prodejny je 3D konfigurátor, první v České republice. Pro dokonalou představu vzhledu domů Canaba a možností jejich úprav si vyberete z nabídky typových staveb a upravíte vzhled fasády, oken či střechy, který se vám v reálném čase promítne na model domu. „Konfigurátor pracuje s technologií tzv. projection mappingu, kdy si na dotykovém displeji upravujete parametry domu, přičemž změny se za pomoci sestavy projektorů promítají na modely v měřítku 1:50,“ vysvětluje Jindřich Trapl ze společnosti XLAB, která stojí za technickou realizací.

Spolu s prodejním centrem představila Canaba i nový lifestylový katalog, který obsahuje to nejlepší z nabídky dvaceti odlišných domů, kam se lze nastěhovat už za tři až pět měsíců po podpisu smlouvy. „Na novém katalogu jsme pracovali přes dva roky a pokusili jsme se do něj promítnout zcela nový pohled na naše domy. Spolu s partnery jsme rozhodli domy zařídit stejně, jako to dělají naši zákazníci. Nový Canaba Lifestyle je tak nejen prezentací našich staveb, ale i pomocníkem plným inspirace, jehož oceníte při zařizování vlastního bydlení.“