Skokanka na lyžích Indráčková si 16. místem vylepšila maximum ve SP

Finále Světového poháru začalo pro české skokanky náramně! V ruském Čajkovském (HS102) Karolína Indráčková zaznamenala nejlepší český výkon v sezoně, a mohla tak oslavit fantastickou 16. příčku. Klára Ulrichová nezůstala příliš pozadu a doletěla si pro 30. pozici. Marita Kramerová si drží svou suverenitu a opět nenašla konkurenci, zvítězila o necelých 24 bodů.

Karolína Indráčková

Karolína Indráčková zaznamenala nejlepší český výsledek v sezoně. V Čajkovském vyhrála Rakušanka Marita Kramerová a závod před koncem se do čela SP dostala Japonka Sara Takanašiová. Indráčková skočila v úvodním kole 88 metrů a byla osmnáctá.

Ve druhém sice měla na kontě o tři metry méně, přesto se posunula o dvě místa výš. „Konečně se mi podařilo zbavit se nervozity, takže jsem byla uvolněnější a na skocích se to pozitivně projevilo. Vylepšila jsem nájezdové postavení a při odrazu uvolnit ruce, takže jsem se lépe dostala do vzduchu,“ řekla třiadvacetiletá skokanka.

Třiadvacetiletá Indráčková si letos vylepšuje výsledky mezi elitou. V lednu si posunula maximum na 24. místo, v únoru na 21. a nyní už byla šestnáctá. Postupně se tak blíží k českému maximu – 11. příčce Michaely Doleželové z roku 2013.

Poslední závodní víkend pokračuje hned zítra týmovou soutěží, která startuje ve 13:00. Zúčastní se ho i česká reprezentace ve složení Ulrichová, Ptáčková, Jenčová a Indráčková.

Zdroj: web, czech-ski

Foto: Facebook Český skok na lyžích