Rozšíření zóny placeného stání v Praze 4 se blíží

Zóna placeného stání v městské části Praha 4 se ještě letos rozšíří do Braníka, Podolí, Krče a Michle. Přestože zatím není možné stanovit přesné datum, lze z vyjádření projektanta a provozovatele zón předpokládat, že se rozšířené zóny podaří spustit na začátku prosince tohoto roku.

„Protože první měsíce roku 2020, leden i únor, jsou pro takovou činnost nevhodné, vítá městská část Praha 4, že bude s největší pravděpodobností možné spustit připravenou akci před začátkem zimy,“ uvedl místostarosta pro finance, dopravu a evropské fondy Zdeněk Kovářík (ODS).

Obyvatelé Prahy 4 již v těchto dnech zaznamenali, že se v některých lokalitách, kam se ZPS letos rozšíří, začínají malovat čáry, které nově vyznačí parkovací místa v zóně. „Čáry na komunikace se již malují a osazování potřebných značek bude bezprostředně následovat, proto žádáme veřejnost o vstřícný přístup při těchto pracích,“ uvedl dále místostarosta Zdeněk Kovářík.

Projekt rozšíření parkovacích zón na další území Prahy 4, a to zhruba až po Jižní spojku, byl před rozhodnutím o rozšíření opakovaně veřejně projednán s obyvateli i v Komisi po dopravu Rady MČ Praha 4.