Rozhovor s tanečníky X. řady Star Dance Karlem „Kovy“Kovářem a Veronikou Liškovou

Karel Kovář  známý jako „Kovy“, je český youtuber, bloger, moderátor. Na YouTube má v současnosti čtyři kanály, z toho na jeden pravidelně přidává videa. Hlavním je kanál Kovy. Od ostatních českých youtuberů se liší tím, že probírá aktuální společenská témata, politiku, odvrácenou stranu sociálních sítí či například nebankovní půjčky. Jeho tvorba se zakládá na infotainmentu (propojení informací a zábavy, které má většinou za cíl vzbudit určité emoce) a pomocí videí se snaží bořit předsudky ve společnosti. V roce 2016 dostal ocenění Bloger roku. Časopisem Forbes byl označen za 17. nejvlivnějšího Čecha na sociálních sítích v roce 2016.

Veronika Lišková

Vystudovala na Mezinárodní konzervatoři Praha v oboru muzikál. Výrazným jejím úspěchem bylo, že se jí podařilo dostat mezi finalisty taneční ligy v latinskoamerických a standardních tancích. Zapojila se do jubilejní desáté řady oblíbené taneční show StarDance 2019 jako partnerka a lektorka Karla „Kovy“ Kováře.

Taneční pár se probojoval do semifinále X. řady StarDance, kdy předvedli na tanečním parketu velmi krásná vystoupení v zajímavých choreografiích. Požádali jsme oba tanečníky o krátký rozhovor.

 

StarDance:Karel „Kovy“ Kovář a Veronika Lišková

Jaký byl Váš vztah k tanci, než jste vstoupil do StarDance? Jakou jste měl s tancem zkušenost?

Karel: Přiznám se neutrální. Prostě já jsem ho znal z taneční měl jsem ho jako nutnou součást toho studentského života, kterým si člověk projde, ale nikdy mne nenapadlo, jak to vlastně může být intenzivní a vše pojímající činnost.

Který z tanců se Vám tančil nejlépe?

Karel: Asi quickstep byl moc fajn. Prostě standardní tance. Ale teď nakonec  paso doble, za sebe musím říci, že jsemsi ho nakonec užil a  i ten slowfox, takže nakonec to vygradovalo ve velmi hezké tance.

 

Jak se Vám tancovalo s „Kovym“? Co byla jeho nejsilnější stránka, v čem vás příjemně překvapil a co naopak musel pilovat?

Veronika: Mně se s ním tancovalo dobře, jelikož se mi podařilo vychovat si ho do svého tanečního stylu a hlavně mne poslouchal, což obvykle soutěžní taneční partneři nedělají. Silná stránka? Bylo určitě držení, že na mne nepadal, držel krásně rám, nepadaly mu lokty. Celkově se vždycky  snažil mi vyjít vstříc a  i v tom vedení  a vždycky měl snahu udělat všechno dobře.

Vyhovuje Vám víc latina nebo standard?

Karel: Standard.

A který tanec považujete bez ohledu na hodnocení poroty za svůj nejlepší?

Karel: To se velmi těžko hodnotí. Nevím.

 

A jaké byly Vaše zážitky ze StarDance jaká to pro Vás byla zkušenost?

Karel: Nové přátelé, poznali jsme se to je na tom krásné, myslím, že si odnášíme mnoho.  Pro mne také  jako disciplína, že jsem přišel jako absolutní amatér a měl jsem možnost se v tom zdokonalovat. To byl pro mne určitě přínos.

Jaké máte teď plány můžeme vás vidět společně někde tancovat?

Veronika: Máme nějaké domluvené akce pozvali nás organizátoři plesů, takže asi tam.

 

Děkuji Vám za rozhovor.

Kovy – Youtube